avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... victima accident auto 06 12 2011
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

victima accident auto 06 12 2011

In 06 12 2011 am fost victima unui accident rutier in Rominia. Acidentul a fost provocat de o masina asigurata in alta tara ue. In aceeasi zi s-a facut si constatarea pagubelor de catre firma de asigurare analoaga din Rominia. La acea data mi s-a adus la cunostinta ca procesul de despagubire va fi unul de durata, deoarece colaborarea transfrontaliera a asiguratorilor este un proces lent si anevoios.
In urma acestor incurajari am luat legatura on line cu asiguratorul din tara ue si am fost placut surprins sa aflu ca pe data de 14 12 2011 s-a dat ok dosarului meu de daune si a fost redirectionat in tara fiindu-mi indicat atit numarul de inregistrare cit si pesoana careia i s-a predat dosarul.
Este 11 01 2012 si nu am fost instiintat de nimic in acest sens de catre asiguratorii Romini. Care este procedura in Rominia ,cum se poate urgenta acest proces ,pe ce criterii se stabilesc prioritatile de rezolvare a dosarelor de daune?
Cel mai recent răspuns: mikitth , utilizator 17:48, 12 Ianuarie 2012
Daca s-a dat acceptul pt dosarul dv inseamna ca imediat se poate trece la repararea masinii, apoi dv va trebui sa semnati cererea de despagubire si din acel moment asiguratorul are la dispozitie 15 zile lucratoare sa plateasca reparatia fie la service fie in contul dv. Daca nu se va intampla asta atunci puteti face plangere la CSA sau chiar in instanta.
Stati pe capul inspectorului de daune de la societatea de asigurare din Romania pana va rezolva dosarul. Daca observati rea-vointa faceti reclamatie la CSA.
Sa va explic putin cum sta treaba.... deoarece legislatia in astfel de cazuri nu ii obliga la prea multe lucruri... in general acestia trateaza cu prioritate dosarele de dauna curente din tara. Daca nu insistati si ... cum spunem noi... nu faceti "galagie" ... probabil ca dosarul va zace aruncat printr-un dulap. Intradevar este un proces destul de anevoios dar asta numai din cauza acordurilor incheiate si deoarece decontarea daunei se face destul de greu. Este normal... nimeni nu vrea sa plateasca ceva inainte sa isi primeasca banii.... este lesne de inteles ca "nu stau in partie de astfel de dosare" ci de fapt li se blocheaza anumite fonduri. Chiar isi pot inrautati relatia cu unitatile service cu care colaboreaza daca nu platesc la timp.
Cel mai bine este sa obtineti o dovada de la corespondentul din strainatate (accept de intrare in reparatie) cu care apoi puteti face cata "galagie" doriti la inspectorul de dauna.
Azi am aflat ca al doilea autovehicol vatamat in accidentul in cauza a fost indrumat spre reteaua de service pt reparatii. Asiguratorul mi-a spus ca dosarul meu este trimis in capitala pt. a se decide , daca se repara masina sau voi fi despagubit! Nu stiu ce sa cred.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto anamariamed anamariamed Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei daune auto. Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea ... (vezi toată discuția)
Asiguratorul hotaraste culpa comuna snake65 snake65 La inceputul lunii iulie am fost implicat intr-un accident de masina. Cel cu care am intrat in coliziune si-a recunoscut vinovatia, sens in care a formulat o ... (vezi toată discuția)
Abuz astra lary_alexandra2 lary_alexandra2 In data de 16.12.2010 am fost implicat intr-un accident ( eu nefiind vinovat), celalalt conducator recunoscandu-si vina la politie mi s-a eliberat autorizatia ... (vezi toată discuția)