avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume minor dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume minor dupa divort

Buna seara, as dori sa stiu si eu daca in urma divortului am vreun cuvant de spus in decizia fostei sotii in ceea ce priveste schimbarea numelui minorului care a ramas in custodia acesteia.
Cel mai recent răspuns: Victor_Caramida , utilizator 00:16, 12 Ianuarie 2012
Schimbarea numelui minorului se poate face doar cu acordul tatalui.
am inteles, fosta sotie doreste aceasta schimbare deoaece s a recasatorit si nu mai este in tara cu minorul, deci...
multumesc pentru raspuns, am inteles de la un avocat ca nu e nevoie sa imi dau eu vreun acors pentru schimbare nume
Minorul va purta intotdeauna numele tatalui care l-a recunoscut cu exceptia situatiei inserate mai jos.
In conformitate cu dispozitiile art. 7 din OG nr. 41/2003 , pentru minor, cererea de schimbare a numelui se formuleaza, fie de parinti sau, cu incuviintarea autoritatii tutelare , de tutore.
Daca parintii nu ajung la o intelegere cu privire la schimbarea numelui copilului , va hotari autoritatea tutelara.
Cand cererea de schimbare a numelui minorului este formulata de catre unul dintre parinti, este necesar acordul celuilalt parinte , inscris in forma autentica , la un notar .
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
Radu Gabrian, Mediator
deci fara acordul meu nu poate face nimic, este neaparat necesar sa ajung in fata unui notar, multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume copil Molesag Alina Molesag Alina Buna ziua. Daca sunt recasatorita ,pot schimba numele copilului ca al meu fara sa decad tatal din drepturi?are 10 ani (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu cum pot schimba numele copilului,dupa divort. dilaira dilaira mentionez ca am divortat acum 9 ani,nu mi s-a platit pensie alimentara,copilul este in custodia mea,are 11 ani si actualul sot vrea sa-i dea numele lui.daca ma ... (vezi toată discuția)
Incuviintare schimbare nume copil minor dupa noul tata floare de gheata floare de gheata Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un temei legal tinand cont ca sa schimbat noul cod civil M-am recasatorit si am un copil de 5 ani din prima ... (vezi toată discuția)