avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire rca la astra asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire rca la astra asigurari

In urma unui accident auto soldat cu dauna totala a masinii, prin polita rca de la astra asigurari se desbagubeste la ce valoare?
Cel mai recent răspuns: Dorin Baleanu , Mediator 15:52, 13 Ianuarie 2012
Multumesc pentru raspuns. Oricum luni merg la un expert auto ca sa imi faca o expertiza auto a epavei. Astia de la asigurari mi-au prezentat o suma conform deviz estimativ, la jumatate din valoarea masinii. Aceasta suma reprezinta valoarea epavei?
Cat costa aceasta expertiza tehnica?
Aceasta diferenta de care ati vb se referea la suma dintre expertiza tehnica si valoarea pe care mi-a dat-o astra?
Exista sansa de castig daca se ajunge in inastanta pentru aceasta diferenta?
Cei de la Astra au facut un deviz estimativ care reprezinta valoarea de reparatie a masinii, adica cit costa reparatia masinii, deci nu reprezinta valoarea epavei. Aceasta valoare a reparatiei depaseste valaorea reala masinii la data accidentului si din acest maotiv masina sa declarat in dauna totala.
Costul expertizei va fi stabilit de expertul care va intocmeste raortul de expertiza.
Mai jos am sa descriu un exemplu informativ. Presupunem ca:
- valoarea de nou a masinii la data primei inmatriculari este de 10000 euro.
- masina are o vechime de 7 ani si este incadrata conf tabelului de uzura di Ord. 14/2011 al CSA la 65%, deci masina are o valoare reala de: 10000-(100-65)% =3500 euro.
-daca nu reparati masina vi se dau3500-75%=2625 euro;
-daca reparat masina si aveti documente de reparatie, asigurarea plateste 3500 euro in baza facturii si a devizului facut de service.
Acum sa vorbim despre expertiza.
Daca expertul considera ca valoarea reala a masinii este de 5000 euro (nu 3500 cit a stabilit Astra) atunci diferenta este de 1500 euro. Daca considerati ca merita un proces aceasta diferenta atunci inceoeti actiunea, dar totul depinde de avocatul dv. Daca diferenta este mica nu cred ca merita.
Daca efectuati expertiza si o dati la Astra inainte de intrarea banilor in cont exista riscul sa se blocheze dosarul si sa ajungeti la instanta.
Va sfatuiesc sa nu comunicati la Astra nimic pina nu va intra banii in cont, sa vorbiti cu un avocat specializat pe astfel de probleme si dupa aceea sa actionati.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire regie proprie astra opritza007 opritza007 Buna seara, Va contactez in legatura cu o problema cu firma de asigurari Astra SA. Eu sunt pagubitul, iar accidentul a avut loc in 10.02.2011, am deschis ... (vezi toată discuția)
Dauna totala 24.05.2012 monta monta Masina este dacia solenza,an 2004,39700km,echiparea confort. Inspectorul de la Groupama,a trecut masina la starea de intretinere buna si a intocmit un deviz ... (vezi toată discuția)
Dauna totala Ioan Ciobanu Ioan Ciobanu [b]Interventie moderator[/b] @sebany Va rog sa nu postati probleme ce nu au legatura cu subiectul initial chiar daca sunt asemanatoare. Deschideti un ... (vezi toată discuția)