avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Refacturare utilitati - contract de inchiriere ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Refacturare utilitati - contract de inchiriere (facturarea se face cu TVA?)

Intre o institutie publica si o societate comerciala s-a incheiat un contract de inchiriere, o suprafeta de pe terasa pentru montarea unei antene.
Pe langa chirie locatarul are obligatia sa plateasca lunar cota parte din cheltuielile comune ( iluminat electric, ascensor, paza ) in procent de 0,10% ( raport dintre suprafat inchiriata si suprafat totala).
Conform contractului locatorul nu trebuia sa emita factura catre chirias privind plata acestor utilitati?
Sau care este procedura?
Cel mai recent răspuns: lhilda , utilizator 15:34, 17 Aprilie 2012
Se emite factura pentru utilitati daca e prevazuta in contract si obligatia de plata a acestora.
Societatea a dat in chirie un apartament. Vrem sa refacturam pentru chirias cheltuielile comune achitate catre asociatia de proprietari.Facturarea se face cu TVA ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neclaritate in contract de inchiriere cu privire la spatiile comune si utilitatile aferente GoldenMonkey GoldenMonkey Buna seara! Incerc sa descriu pe scurt o situatie. Am inchiriat de la o SC (investitor imobiliar) un apartament intr-un cartier rezidential. In contract ... (vezi toată discuția)
Dilema Mariralu Mariralu Buna ziua , Am o soc. care a inchiriat un ap. unei pers fizice, ch . de intretinere vor fi achitate de chirias, dar asoc. de proprietari imi trimite aviz ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere spatiu intre pers juridica si pers fizica adrianiuri adrianiuri Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema legata de inregistrarea utilitatilor(energie, gaz, apa si paza). Cum imi pot inregistra cheltuielile acestor ... (vezi toată discuția)