Avem contract cu un furnizor de combustibili. Conform acestui contract, pentru alimentarile din timpul lunii se emit 2 facturi pe 15 si 30, dar pe langa combustibilul facturat, tot conform contractului, ni se factureaza Depozit pt buna executie plata. Daca cele 2 facturi sunt platite in termen, la sfarsitul lunii urmatoare se face o factura separata cu Bonus pt buna executie a platilor prin care ni se returneaza suma retinuta plus un procent foarte mic. Intrebarea este daca Depozitul este o cheltuiala deductibila si daca tva-ul este deductibil (la combustibil nu avem deductibilitate)? Multumesc.
Multumesc, am retinut contul 267 pt depozit garantie. Bonusul cred ca se inregistreaza in 609, dar inca nu-mi este clar daca tva-ul de la depozitul de pe factura de combustibili se considera deductibil. :-/
Am postat din greseala contul 709.
In opinia mea tva-ul de care vorbiti este deductibil.
Bonusul il obtineti pentru plata la termen,eu raman la parerea ca este un venit financiar.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Discounturi
nenesa
Buna seara.Nu stiu ce sa mai cred cu atatea pareri.Spun simplu problema:pe o factura de marfa se acorda discount(bonus) (ex.180x0.010= -1.80+(-tva 0.34).
Cum ... (vezi toată discuția)