avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere copil

Am divortat in anul 2005 si tatal copilului nu a platit pensia de intretinere (75 ron) deloc. Cum pot sa fac sa il fac sa plateasca acesti bani, care nu sunt pentru mine ci pentru copil.
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 15:13, 13 Ianuarie 2012
puteti sa ii faceti plangere penala pentru abandon, se va speria si va plati sigur tot la zi. Ulterior, dupa ce plateste va impacati si astfel nu mai ramane cu dosar penal.
1.Mergeti la un executor judecatoresc-cu hotararea judecatoreasca- pentru a va putea recupera pensia pe ultimii 3 ani doar.
2.Depuneti plangere penala pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti.
un caz asemanator ,doar ca trimite pensia o data la 3 luni ,binenteles ca atunci plateste pe o singura luna ,intr un an plateste pt 4 luni .Legea numeste abandon daca nu se plateste pensia 3 luni consecutiv?
constituie abandon daca nu plateste pensia doua luni consecutiv in cuantumul stabilit de instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante pensie alimentara mamicuta mamicuta Tatal copilului meu nu plateste pensia alimentara regulat. Astfel a acumulat restante, el platind anumite sume, dar \"uitand\" de anumite luni cand nu a avut ... (vezi toată discuția)
Dreptul la vizita koreh silvia koreh silvia Buna ziua! Fostul concubin are de platit o suma de 178 lei pensie alimentara,care o plateste doar cand vrea(la el e rea vointa,deoarece lucreaza),daca el nu ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara- cum pot recupera pensia restanta ? roxanaioana2013 roxanaioana2013 buna ziua.mam divortat in 2011,in urma casatoriei a rezultat un minor....instanta a decis ca tatal copilului sa dea pensie alimentara 170 ron.de atunci si pana ... (vezi toată discuția)