avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

executarea silita

De cand se pune in aplicare o executare silita? Are termen de stergere?
Cel mai recent răspuns: tucalouisa , utilizator 19:51, 17 Ianuarie 2012
La cererea creditorului,instanta de judecata dispune investirea cu formula executorie a hotararii irevocabile
La cererea creditorului executor bancar/judecatoresc solicita instantei de judecata incuviintarea executarii silite
Teremnul general de prescriptie este de 3 ani
Daca se demareaza executarea silita dar aceasta nu poate fi materializata,sau debitorul formuleaza contestatie ,creditorul detine obligatia sa staruie la executor in interiorul termenului de 6 luni pentru ca dosarul de executare silita sa fie mentinut pe rolul activ al biroului
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca debitorul este declarat insolvabil voi mai putea recupera sumele cand va deveni solvabil? desirelia75 desirelia75 am de recuperat ch de judecata.am fost la executor, au trecut 3 ani si nu a putut fi executat deoarece nu are bunuri sau venituri pe numele sau.executorul va ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca enaf enaf Buna seara, Daca din motive subiective, o executarea silita obtinuta ca urmare a unei hotariri definitive si irevocabile a ajuns la prescriere, inseamna ca ... (vezi toată discuția)
Prescriptie incuviintare executare silita corinasevastru corinasevastru Buna seara, Am o nelamurire, am un contract de credit de nevoi personale si din 2008 nu am mai platit ratele iar de curand am gasit pe site-ul ministerului ... (vezi toată discuția)