avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contestatie online
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contestatie online

Presedintele asoc. de propriet. are atributia de a raspunde in termen legal la cererile sesizarile contestatiile proprietarilor daca acestea ii sant trimise pe adresa sa de e-mail?
Cel mai recent răspuns: arockz , utilizator 13:55, 13 Ianuarie 2012
Nu pot sa ma pronunt privind legislatia ce tine de posta electronica, insa este indicat sa faceti orice contestatie in scris, cu inregistrarea in registrele asociatiei, asa aveti siguranta unui act perfect valabil. O alta modalitate este si scrisoarea cu confirmare de primire.
Ganditi-va la un simplu fapt ca posta electronica este un instrument pe care nu toti stiu sa il foloseasca (si multi presedinti de asociatie sunt persoane in varsta), plus ca mai pot fi redirectionari in spam, posta sa nu fie citita zilnic, samd.
Eu as zice altceva. Depinde cum hotarati in AG - de exemplu, insa in nici-un caz pe adresa privata a presedintelui, ci pe adresa de mail a asociatiei - daca tot vorbim...

In ultima perioada de timp au aparut mai multe programe de gestiune si repartizare a cheltuielilor de intretinere care au implementate o multime de facilitati printre care si accesul proprietarilor la o mare parte de documente, rapoarte, facturi, plati efectuate, istoric al platilor sau a facturilor, solduri, lista de plata, etc. In acest fel o foarte mare parte dintre neclaritati - dispar, insa, vedeti ca este mult pana departe.
Daca vreti, puteti accesa un sait sa va documentati: www. xisoft.net si mai discutam!
Succes!
Nu inteleg de ce nu ar fi valabila posta electronica prin adresa de e-mail a asociatiei.{ petitiile la departamentul de resort al primariei cu asociatiile de proprietari trimise prin e-mail sant inregisrate]. Daca pres.asoc. are adresa privata ce-l impiedica sa faca o adresa de e-mail a asociatiei.?
Traim in secolul 21 si e normal ca sistemele informatice sa fie folosite in cat mai multe domenii , dar iata ca in Romanica secolului 21 nu se poate inca.

1. Vi s-a explicat de ce. Nu se poate aplica unitar la toti presedintii.
2. Nu mai faceti greseala de a compara sistemele informatice ale unor institutii cu cele personale. In institutiile respective s-au bagat bani cu camionu, si desi multi s-au risipit, totusi ceva ceva s-a facut. Explicati-mi si mie (eu fiind inginer IT) cam cum il faci matale pe gmail sau yahoo sa-ti dea numar de inregistrare automat? Despre asta vorbim.

Sau si mai bine, hai sa investim (ca si asa nu sunt suficiente discutii si probleme in asociatii, legate de costuri) in servere, conexiuni performante si redundante la internet, programatori, analisti, securitate etc. etc. ca sa ce? Daca tot suntem acolo sa bagam si platile online cu cardu, ca tot au din ce in ce mai mult acces proprietarii online la liste. Sa vorbim cu providerii de CATV sa integram in sistemul lor intern de masaging al STB-urilor notificari asupra afisarii listelor, scadentelor. De ce nu, listele si alte informari sa fie afisate pe plasme de 60", preferabil cu touchscreen ca sa faci un zoom daca nu vezi. Daca tot avem acordul cu CATV sa se faca sedintele in sistem videoconferencing, din confortul casei tale, voturi ca in parlament cu cartele unice (fara 2-3-5 maini, si fara Roberta). Eu unu as fi primu care as semna o astfel de propunere, si va ajut sa intervenim pe langa Apple , MS cu al lui Bill, de ce nu si Oracle. Sa dezvoltam la nivel mondial solutia, sa ducem patria pe cele mai inalte culmi de succes si prosperitate. Ne retragem in Caraibe/ Maimi/ Saint Tropez/ Coasta de Azur etc si stam linistiti pana la adanci batraneti inconjurati de "iepurasi", sampanie, caviar.

Gata ca am batut campii destul in aceasta utopie, Eterna si Fascinanta Romanie.
Aceasta relatare este un pamflet, dar parca suna destul de interesant sa ti-o doresti.
Art. 2.
In sensul prezentei ordonante, prin petitie se intelege cererea, reclamatia, sesizarea sau propunerea formulata in scris sau prin e-mail, pe care un cetatean ori o organizatie legal constituita o poate adresa autoritatilor publice centrale si locale, serviciilor publice descentralizate ale ministerelor si ale celorlalte organe centrale din unitatile administrativ-teritoriale, societatilor nationale, societatilor comerciale de interes judetean sau local, precum si regiilor autonome, denumite in continuare autoritati si institutii publice.

Ordonanta nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor
(publicata in Monitorul Oficial nr. 84 din 1 februarie 2002)

Asociatia de proprietari nu este o institutie publica sau o autoritate de stat ci este vazuta ca o proprietate si de aceea nu poti obliga pe cineva sa iti raspunda sau sa critice cum vrei tu .

Alte discuții în legătură

Fise post solomcarmendamiela solomcarmendamiela buna seara, am si eu nevoie de ajutorul Dvs., am nevoie de fisa postului pentru : -tehnician electronist -proiectant inginer electrotehnic -inginer ... (vezi toată discuția)
Fisa postului tehnician electronist dodo64 dodo64 ma intereseaza fisa postului ptr tehnicean electronist productie si servis (vezi toată discuția)
Fals in acte publice? Rose06 Rose06 Stimate doamnelor si domnilor, unde ma sfatuiti sa apelez in urmatorul caz: am facut reclamatie in scris pe e-mail la o directie a unei primarii si mi s-a ... (vezi toată discuția)