avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals in acte publice?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals in acte publice?

Stimate doamnelor si domnilor, unde ma sfatuiti sa apelez in urmatorul caz: am facut reclamatie in scris pe e-mail la o directie a unei primarii si mi s-a raspuns printr-un document scanat care nu are numar de iesire, stampila, si nici semnatura. persoana (cu functie mare) care ar fi trebuit sa semneze documentul, nu figureaza pe lista oficiala de angajati ai primariei. am cerut explicatii(pe e-mail si pe fax) de ce documentul trimis nu are aceste caracteristice, dar dinsii nu au raspuns. poate fi considerat asa ceva fals in acte publice? daca da, unde pot reclama? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters241638 , utilizator 12:38, 8 Februarie 2013
In primul rand, reclamatia nu se face in scris pe E-mail. In privinta raspunsului, acesta in mod corect a venit tot pe e-mail (doar nu vroiati sa vi se raspunda oficial cu act inregistat la un mesaj pe care l-ati trimis pe E-mail)....NU poate fi considerat fals in acte publice. Faptul ca "documentul" nu are caracteristicile pe care le solicitati Dvs, nu inseamna ca este un fals in acte publice ( aceasta hartie nefiind nici pe departe un document) ci doar o hartie lipsita de valoare.
Reclamatia am facut-o pe e-mail si mi-am dat nume si adresa din tara in care locuiesc, nelocuind in Romania. Am facut o reclamatie de incalcare a drepturilor omului, eu neavind posibilitatea sa merg la persoanele in cauza sa le ajut. Bun, atunci stiu ca trebuie sa cer ajutorul Ombusmanului European. Va multumesc pentru raspuns.
Ma scuzati ca am formulat gresit intrebarea. De fapt eu caut autoritatea la care se poate reclama, ceea ce EU ca o persoana neavizata consider un fals in acte publice. Va multumesc.
Stimate domnule Barnea, referitor la raspunsul dumneavoastra mi-am permis sa caut legea privind posta electronica(sau e-mail). Eu ca persoana neavizata interpretez aceasta lege cu totul altfel, decit in raspunsul dumneavoastra.

Legea nr. 233/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002
privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor

Articol unic. - Se aproba Ordonanta Guvernului nr.27 din 30 ianuarie 2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, adoptata in temeiul art. 1 pct. IV.7 din Legea nr. 751/2001 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante si publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.84 din 1 februarie 2002, cu urmatoarele modificari si completari:

1. Alineatul (1) al articolului 1 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 1. (1) Prezenta ordonanta are ca obiect reglementarea modului de exercitare de catre cetateni a dreptului de a adresa autoritatilor si institutiilor publice petitii formulate in nume propriu, precum si modul de solutionare a acestora."

2. Articolul 2 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 2. In sensul prezentei ordonante, prin petitie se intelege cererea, reclamatia, sesizarea sau propunerea formulata in scris ori prin posta electronica, pe care un cetatean sau o organizatie legal constituita o poate adresa autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, serviciilor publice descentralizate ale ministerelor si ale celorlalte organe centrale, companiilor si societatilor nationale, societatilor comerciale de interes judetean sau local, precum si regiilor autonome, denumite in continuare autoritati si institutii publice."

3. Articolul 6 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 6. (1) Autoritatile si institutiile publice prevazute la art. 2 sunt obligate sa organizeze un compartiment distinct pentru relatii cu publicul, care sa primeasca, sa inregistreze, sa se ingrijeasca de rezolvarea petitiilor si sa expedieze raspunsurile catre petitionari.
(2) Compartimentul prevazut la alin. (1) inainteaza petitiile inregistrate catre compartimentele de specialitate, in functie de obiectul acestora, cu precizarea termenului de trimitere a raspunsului.
(3) Compartimentul prevazut la alin. (1) este obligat sa urmareasca solutionarea si redactarea in termen a raspunsului. (4) Expedierea raspunsului catre petitionar se face numai de catre compartimentul pentru relatii cu publicul, care se ingrijeste si de clasarea si arhivarea petitiilor."
barnea a scris:

In primul rand, reclamatia nu se face in scris pe E-mail. In privinta raspunsului, acesta in mod corect a venit tot pe e-mail (doar nu vroiati sa vi se raspunda oficial cu act inregistat la un mesaj pe care l-ati trimis pe E-mail)....NU poate fi considerat fals in acte publice. Faptul ca "documentul" nu are caracteristicile pe care le solicitati Dvs, nu inseamna ca este un fals in acte publice ( aceasta hartie nefiind nici pe departe un document) ci doar o hartie lipsita de valoare.


Tin sa va contrazic. Personal am facut o plangere la ANRE pe email in legatura cu o firma de instalatii gaze care refuza sa imi faca punerea in functiune la distribuitorul de gaze, am primit numar de inregistrare, iar la doar 4 zile inspectorii au declasat un MEGACONTROL la acea firma si tot in aceiasi zi am avut inclusiv echipa de la distribuitorul la gaze la usa. In a 5-a zi am primit un raspuns tot pe email ceva de genul: Ca urmare a petitiei cu numarul X din data X, va comunicam urmatoarele XXX , am efectuat controlul X, am aplicat amenda X iar cererea de punere in functiune a fost inregistrata la distribuitor cu numarul X. Va rugam sa ne confirmati punerea in functiune pentru a putea clasa petitia.
Situatie similara si cu garda financiara in legatura cu aceiasi firma care a refuzat sa imi mai emita factura si garantie pe aceiasi instalatie de gaze. Ei s-au miscat mai greu .. in 2 saptamani de la sesizare am avut toate documentele la usa.

Deci petitiile trimise prin email au aceiasi valoare juridica ca si cele depuse personal sau prin fax.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forma actualizata a og nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor geo-vem geo-vem Rog să mă ajutati cu o forma actualizata a og 27/2002(privind petitiile)sioug 27/2003 privind acordul tacit, sau alte acte normative ce modifica sau ... (vezi toată discuția)
Termen legal de raspuns DarkSoul DarkSoul Buna ziua, In luna februarie am depus un dosar pentru a beneficia de pamant in folosinta gratuita in baza legii 15/2003 si inca nu am primit raspuns. Care ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate HeniuV HeniuV Bunicii mei dinspre mama, inainte de colectivizare, detineau 10 hectare de pamant. Mama mea, dupa casatorie, nu a mai locuit la tara, acolo unde s-a nascut, ci ... (vezi toată discuția)