avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contestatie online
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contestatie online

Presedintele asoc. de propriet. are atributia de a raspunde in termen legal la cererile sesizarile contestatiile proprietarilor daca acestea ii sant trimise pe adresa sa de e-mail?
Cel mai recent răspuns: arockz , utilizator 13:55, 13 Ianuarie 2012
Am facut o adresa si-am trimis-o pe email la Casa nationala de pensii acum doi ani. Nu am primit niciodata vreun raspuns. Dar, avand nevoie de o niste documente si argumente intr-un proces am solicitata Casei de pensii teritoriale de care apartin sa mi se elibereze o copie a dosarului, toate foile din scoarta in scoarta. Am obtinut aceasta copie dupa ce m-am dus cu hartie de acasa, dupa audienta la director si interventii la cineva cunoscut din Casa de pensii. Am avut surpriza sa gasesc acolo, printata si seizarea trimisa de mine, inregistrata si cu semnatura unui sef de serviciu care scria pe coltul hartiei "verificare- serviciul xxx".
Dar de raspuns, repet, nu mi-au raspuns niciodata.
Asa ca intr-o asociatie de proprietari este firesc, daca partenerii lucreaza pe internet, sa converseze, sa solicite, sa raspunda..., dar nu cred ca este obligatoriu si in orice caz, avand in vedere si argumentele postate de @arockzs si multe altele, nu putem obliga pe cineva, nu putem demonstra, nu avem dovezi s.a.m.d., nu putem sa ne folosim de acest fel de corespondenta in instanta.
iata un mic citat dintr-un articol pe care-l gasiti aici: [ link extern ]

eu zic ca argumenteaza destul de bine esenta problemei: Dovedirea veridicitatii


Utilizarea dovezilor electronice in instanta

Neexistand inca o definire universala specifica in legislatii a dovezilor electronice si o practica unitara sistemele penale intalnesc o serie de dificultati in administrarea lor in instante.

Veridicitate si integritate: Cea mai mare problema o constituie autenticitatea dovezilor si gradul de incredere ce le poate fi acordat.

Se poate acuza mereu fabricarea datelor compromitatoare, intrucat instrumentele necesare sunt practic la indemana oricui. Un exemplu banal il consituie furarea parolei de email a unei persoane si utilizarea contului acesteia pentru a trimite un mesaj ce va fi mai tarziu dovada impotriva titularului contului.


exista la un moment dat o lege veche decand lumea care spune clar la vremea respectiva ca in instanta sunt acceptate ca probe: contractele, acordurile etc scrise si semnate, de asemenea se admiteau fax-urile, si comunicatiile telex.
nu stiu daca cineva s-a chinuit sa mai aduca modificari acelei legi in zilele noastre sau poate e chiar cea mentionata mai sus de @ben46

mai sunt si legi europene si chiar cele internationale de care trebuie tinut cont si vazut ce e pe acolo

Exemplu:
1. comanda client multinational (domeniu petrolier, mama rusia), client vechi, sume fabuloase tranzactionate cu societatea noastra
- rola cablu 1000m 50 perechi telefonie, comanda telefonica, mail si ulterior pe fax, venita de la combinatul lor de la ploiesti
- livrata respectand toate cerintele lor tehnice si de securitate (costumu lu adam, sigilare rezervoare auto, etc etc)
- dupa 2 saptamani cand trebuiau sa plateasca apar probleme, ca ei nu au nevoie de cablu ala, ca aveau impresia ca e altfel, ca nu au ce face cu el, sa-l luam inapoi (suma de cca 20k usd la vremea aia)
- am incercat sa-i ajutam, am vb cu fabrica, au refuzat fiind facut special si la dimensiune atipica (1000m), in mod normal fabrica facea pentru al nostru telecom dar cu alte specificatii deci nu il puteau folosi, ci trebuia distrus eventual.
- amenintari peste amenintari, discutii la Moscova, alte amenintari, probe video de la sistemele lor de supraveghere asupra respectarii normelor de livrare etc etc
- pana la urma la un ultim stand off al avocatilor au platit

2. acelasi client ca mai sus
- comanda echipamente dedicate de date si securitate, telefonic, email, fax (de data asta de la moscova)
- valoarea comanda juma de milion de dolari
- nu le-a iesit implementarea solutiei, ca defapt trebuiau sa mai prevada si alte subcomponente si subansamble, tehnicu lor nu a comunicat suficient de bine cu producatoru
- dupa 6 luni, inca neplatite echipamentele, sa le luam inapoi
- iar discutii, amenintari, etc etc
- s-a judecat la moscova (deci iata diferenta) si ghici ce, faxul de data asta nu a reprezentat nici cat o ceapa degerata, ca trebuia sa fie comanda in original semnata in 3 (noi, ei, producatorul mondial cu sediu in olanda)
- s-au returnat echipamentele, s-a muncit degeaba 6 luni, s-au consumat resurse si nervi inca 3 luni si rezutatul = nil/ zilch/ null/ zero/ nada

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fise post solomcarmendamiela solomcarmendamiela buna seara, am si eu nevoie de ajutorul Dvs., am nevoie de fisa postului pentru : -tehnician electronist -proiectant inginer electrotehnic -inginer ... (vezi toată discuția)
Fisa postului tehnician electronist dodo64 dodo64 ma intereseaza fisa postului ptr tehnicean electronist productie si servis (vezi toată discuția)
Fals in acte publice? Rose06 Rose06 Stimate doamnelor si domnilor, unde ma sfatuiti sa apelez in urmatorul caz: am facut reclamatie in scris pe e-mail la o directie a unei primarii si mi s-a ... (vezi toată discuția)