Sunt s.r.l. si am in obiectul de activitate si transport cu autobuze.Am efectuat pentru o firma din Danemarca un transport de persoane in Romania.Firma daneza este platitoare de TVA ca si noi. In factura am scris: Servicii transport in suma de 1500 euro si am transformat suma in lei la cursul din ziua respectiva.Asta in luna 12.2011.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Trebuie sa intocmesc 390 wies? La ce rubrici din decontul 300 trebuie sa cuprind aceasta suma?
Si inca ceva: care suma se trece? baza de calcul sau suma totala? Va multumesc mult.
art. 133, alin 4 din codul fiscal
Prin excepţie de la prevederile alin. (2) şi (3), pentru următoarele prestări de servicii, locul prestării este considerat a fi:
b) locul unde se efectuează transportul, în funcţie de distanţele parcurse, în cazul serviciilor de transport de călători
in cazul dvs. serviciile de transport efectuandu-se exclusiv pe teritoriul romaniei, veti emite o factura cu tva 24%.
potrivit pct. 14, alin 1 din normele de aplicare ale codului fiscal, serviciile prevăzute la art. 133 alin. (4) din Codul fiscal fac excepţie de la regulile generale prevăzute la art. 133 alin. (2) şi (3) din Codul fiscal în ceea ce priveşte stabilirea locului prestării. Aceste servicii nu se declară în declaraţia recapitulativă menţionată la art. 156^4 din Codul fiscal, indiferent de statutul beneficiarului, şi nici nu se aplică prevederile referitoare la înregistrarea în scopuri de taxă, care sunt specifice prestărilor şi achiziţiilor intracomunitare de servicii.
in decontul de TVA inscrieti sumele la rd. 9, exact ca si in cazul unor livrari/prestari interne (atat baza impozabila cat si tva aferenta)
Decl 390
Cocoara Beatrice
Rog lamuriri pentru urmatoarea situatie:Se exporta marfa din Romania in Italia ambele firme platitoare de tva.Transportul bunurilor s-a efectuat de catre o ... (vezi toată discuția)