avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident usor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident usor

Buna seara . Am avut un accident usor , cu victime care nu au depus plingere , fara a fi vorba de vreo intelegere financiara , accident produs in urma cedarii ( spargerii ) unei garnituri de cauciuc pistonas - spate , la o Dacie 1300 , caz in care am ramas complet fara frine ( in acest caz specific , frina de mina nu mai poate functiona corespunzator ) . Precizez faptul ca aveam ITP nu mai vechi de 45 de zile si tocmai iesisem dintr-un service bine cotat pe piata . Accidentul s-a produs la a treia trecere de pietoni consecutiva , aflate la o distanta de 50 m una de alta , doua semaforizate . Desi mi s-a precizat in rezolutia Parchetului ca au fost de vina frinele , caz tehnic deci , desi am fost inteles de victime si de vreo alte 50 de persoane care au asistat la accident , s-au luat masuri drastice numai impotriva mea , factorii responsabili de vizele tehnice nefiind anchetati , as vrea sa ma lamuriti de ce ar fi trebuit eu ca sa stiu de starea tehnica a masinii , dat fiind faptul ca la acest tip de autovehicul , respectiv acest tip de defectiune , poate surveni in interval de fractiuni de secunda , daca nu au fost remediate corect . In legislatia romina se considera ca invinuitul trebuie ca sa-si demonstreze nevinovatia sau este considerat nevinovat pina la proba contrarie ? Pentra ca daca este valabila prima varianta , atunci nu este nevoie de nici un fel de agent constatator la Politia Rutiera si , cit timp trebuie ca sa platesti pentru a demonstra ca nu esti culpabil , putem fi arestati pe banda rulanta , mai ales cei care nu dispun de mijloace financiare , pentru orice .
Am depus nenumarate memorii in legatura cu acest caz si , probabil ca daca muream undeva p-aiurea , din aceeasi cauza , tot eu eram vinovat , am cerut explicatii logice , tinind cont de faptul ca eram in imposibilitatea de a actiona , deci caz fortuit , la care mi s-a raspuns sec si fara explicatii de bun-simt . Nu vreau ca sa pun intrebari retorice , de genul ce ar fi fost daca ar fi fost un politist sau alta persoana importanta in cazul meu , insa as vrea sa stiu ce lege ii impiedica pentru ca , in acest caz specific , sa-mi dea , eu stiu , vreo 10 ani de puscarie , pe fond legal , bineinteles .
Ii multumesc oricui va avea bunavointa de a citi si a raspunde punctual acestui mesaj !
Cu deosebit respect , Forsyte .

Alte discuții în legătură

Problema accident auto AlexInk AlexInk Buna ziua . In urma cu 3 luni am avut un accident auto intr-o intersectie semaforizata . Eu efectuam viraj la stanga si am fost lovit frontal de catre alta ... (vezi toată discuția)
Solutionare dosar accident auto radu_iasi radu_iasi Buna ziua, Un apropiat deplasindu-se cu un scuter, in localitate,a suferit in august 2011 un accident rutier in care este victima,fiind acrosat de catre o ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpă Bogdan1994 Bogdan1994 Am fost implicat într-un accident rutier soldat cu decesul unei persoane. Din primele constatări, este vina victime în totalitate (prin circulaţia ... (vezi toată discuția)