Buna seara . Am avut un accident usor , cu victime care nu au depus plingere , fara a fi vorba de vreo intelegere financiara , accident produs in urma cedarii ( spargerii ) unei garnituri de cauciuc pistonas - spate , la o Dacie 1300 , caz in care am ramas complet fara frine ( in acest caz specific , frina de mina nu mai poate functiona corespunzator ) . Precizez faptul ca aveam ITP nu mai vechi de 45 de zile si tocmai iesisem dintr-un service bine cotat pe piata . Accidentul s-a produs la a treia trecere de pietoni consecutiva , aflate la o distanta de 50 m una de alta , doua semaforizate . Desi mi s-a precizat in rezolutia Parchetului ca au fost de vina frinele , caz tehnic deci , desi am fost inteles de victime si de vreo alte 50 de persoane care au asistat la accident , s-au luat masuri drastice numai impotriva mea , factorii responsabili de vizele tehnice nefiind anchetati , as vrea sa ma lamuriti de ce ar fi trebuit eu ca sa stiu de starea tehnica a masinii , dat fiind faptul ca la acest tip de autovehicul , respectiv acest tip de defectiune , poate surveni in interval de fractiuni de secunda , daca nu au fost remediate corect . In legislatia romina se considera ca invinuitul trebuie ca sa-si demonstreze nevinovatia sau este considerat nevinovat pina la proba contrarie ? Pentra ca daca este valabila prima varianta , atunci nu este nevoie de nici un fel de agent constatator la Politia Rutiera si , cit timp trebuie ca sa platesti pentru a demonstra ca nu esti culpabil , putem fi arestati pe banda rulanta , mai ales cei care nu dispun de mijloace financiare , pentru orice .
Am depus nenumarate memorii in legatura cu acest caz si , probabil ca daca muream undeva p-aiurea , din aceeasi cauza , tot eu eram vinovat , am cerut explicatii logice , tinind cont de faptul ca eram in imposibilitatea de a actiona , deci caz fortuit , la care mi s-a raspuns sec si fara explicatii de bun-simt . Nu vreau ca sa pun intrebari retorice , de genul ce ar fi fost daca ar fi fost un politist sau alta persoana importanta in cazul meu , insa as vrea sa stiu ce lege ii impiedica pentru ca , in acest caz specific , sa-mi dea , eu stiu , vreo 10 ani de puscarie , pe fond legal , bineinteles .
Ii multumesc oricui va avea bunavointa de a citi si a raspunde punctual acestui mesaj !
Cu deosebit respect , Forsyte .