avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA ORD 125/2011
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

ORD 125/2011

Aceasta ordonanta prevede ca, incepand cu 1 ianuarie 2012, organele fiscale au dreptul sa anuleze din oficiu inregistrarea in scopuri TVA a unei persoane impozabile daca aceasta:

este declarata inactiva;
a intrat in inactivitate temporara, inscrisa in Registrul Comertului;
asociatii/administratorii persoanei impozabile sau persoana impozabila insasi au inscrise in cazierul fiscal infractiuni si/sau faptele prevazute la art. 2 alin. (2) lit. a) din OG 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal, si anume atragerea raspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent;
nu a depus pe parcursul unui semestru calendaristic niciun decont de TVA, dar nu este in inactivitate/inactivitate temporara. Aceste prevederi se aplica numai in cazul persoanelor pentru care perioada fiscala este luna sau trimestrul;
in deconturile de TVA depuse pentru 6 luni consecutive in cursul unui semestru calendaristic, in cazul persoanelor care au perioada fiscala luna calendaristica, si pentru doua perioade fiscale consecutive in cursul unui semestru calendaristic, in cazul persoanelor impozabile care au perioada fiscala trimestrul calendaristic, nu au fost evidentiate achizitii de bunuri/servicii si nici livrari de bunuri/ prestari de servicii, realizate in cursul acestor perioade de raportare;
persoana nu era obligata sa solicite inregistrarea sau nu avea dreptul sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA.


Sa inteleg ca o sc care nu era obligata sa solicite inreg ca si platitor de TVA poate fi anulat din oficiu, desi a depus toate deconturile?
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
claudiaP, utilizator
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 07:13, 13 Ianuarie 2012
dati un exemplu in acest sens!

nu inteleg ce vreti sa spuneti.
".persoana nu era obligata sa solicite inregistrarea sau nu avea dreptul sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA."

Aceasta e una dintre situatiile prezentate in acest ordin, in care li se pot anula inreg ca si platitor de tva.


este o prevedere legala care exista si inainte de introducerea OUG 125.

de ex. medicilor care se inregistreaza in scopuri de tva si nu desfasoara decat activitati scutite, li se vor anula din oficiu inregistrarea.

eu va ceream sa dati un exemplu sau o speta asemanatoare in acest sens.
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
xerxes, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea din oficiu a inregistrarii in scopuri de tva 1-2 1-2 In cazul unei firme care utilizează trimestrul ca perioadă fiscală pentru TVA şi care, în deconturile aferente celor două trimestre consecutive, din ... (vezi toată discuția)
Redevenire platitor tva goe1973 goe1973 In urma cu 1 an mi-a fost anulat codul TVA (declaratiile au fost puse pe 0 nedesfasurand nici un fel de activitate)Avand in vedere ca am depasit 180 zile nu ... (vezi toată discuția)
Nu mai am acces la contabilitatea pe 2012-2014 razvan2014 razvan2014 sunt in divort cu sotia, ea nu are nici o calitate in societatea mea, dar a tinut contabilitatea din 2013 si pana in prezent. sunt microintreprindere cu ... (vezi toată discuția)