avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzat de furt, inselaciune si distrugere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzat de furt, inselaciune si distrugere

Buna ziua

Situatia e in felul urmator

Am locuit in chirie 1 an de zile am avut contract pe 2 ani pe care propietarul nu la inregistrat la fisc.

La un moment dupa niste taieri de salariu nu mi-am mai putut permite sa locuiesc acolo, l-am sunat pe propietar si a doua zi ne-am intalnit sa ii predau. Treaba era ca in contract scria ca trebuie sa il anunt cu 2 luni iar cand ne-am intalnit el pretindea sa ii platesc pe 2 luni. Eu aveam la el garantia care acoperea curentul si intretinerea pe care nu o mai cerea inapoi si i-am mai dat si 250 lei pt mici stricaciuni, orentile lui erau exagerate, pt o mica zgarietura la pat vroia sa ii cumpar alt pat, sa ii schimb ramele la geamuri..

Oricum nu am ajuns la un context, el insista sa ii platesc pe 2 luni, sau ii dau bani mai multi pe care eu nu ii aveam, am plecat si mi-a facut plangere penala pt furt, zicand ca i-am furat bani si lucruri din casa, inselaciune si distrugere. Am fost si am dat o declaratie, iar cand la sunat politistul a dato la intors ca de fapt nu i-am furat bani, ca sunt niste diferente de bani, a zis ca lucrile pe care l-am furat ar fi 2 covoare mici..care erau patate..dar si au ramas acolo nu le-am furat. Inspectorul mi-a facut referat pt NUP si am primit rezolutia de la procuror de NUP pt lipsa dovezilor si imposibilitatea de a gasi alte dovezi. Toate astea cam dupa vro 7 luni.

Acum ma trezesc cu citatie de la judecatorie cum ca ar fi atacat NUP-ul instanta. Din ce am vazut in dosar in plangerea catre instanta el uita sa zica ca aveam garantia, si i-am mai dat si bani.. zice ca i-am furat lucruri din casa (ceea ce e complet fals) ca nu am platit intretinerea si curentul si nu am pastrat spatiul locativ, ca nu am predat cheile, si ca am anuntat plecarea cu 2 ore inainte..(ceea ce e fals) si mai zice ca ataca rezolutia NUP pt ca procurorul nu a tinut actele depuse la dosar si anume: chitantele de intretinere si lumina (pe care trebuia eu sa o platesc( si un proces verbal care..care nu e intre mine si el, adica eu nu am semnat nimic in afara de contract si cica ar atesta furtul.

In situatia asta cam ce s-ar putea intampla? Eu ma consider nevinovat in afara de faptul ca nu l-as fi anuntat mai devreme si poate ca trebuia mai multi bani pt reparatii si intretinerea..pe care i-as fi dat in timp..dar nu ma sunat, nimic si m-am trezit cu plangere penala.

In dosar mai era o cerere de judecare in lipsa cum ca ar fi bolnav, la primul termen nu a venit si judecatoarea ia trimis citatie, si a facut adresa catre parket pt dosarul penal si urmatorul termen e pe 19.

Puteti sa ma ajutati cum un sfat? E posibil sa ma aleg cu puscarie nevinovat? Stiu ca trebuie sa consult un avocat si o so fac de indata ce i-au copii dupa dosar, eu pana acum ma gandeam ca daca ma duc si spun varianta mea, cum am dat si declaratia,si ca un avocat nu m-ar putea ajuta in plus.

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
trask_d, utilizator
Cel mai recent răspuns: trask_d , utilizator 14:37, 16 Ianuarie 2012
Nu se face inchisoare pentru atat lucru.El va trebui sa dovedeasca cu inscrisuri ca ati locuit legal la el, ca vi s-au predat spre folosinta bunurile invocate.Are asa ceva? Daca nu puteti nega orice.
Eu in prima mea declaratie cand mi sa dat NUP-ul nu am negat ca am locuit la el, ziceti ca ar fi mai bn sa neg ca am locuit la el? Inscrisuri cum mi sa predat bunurile nu, nu am semnat nimic cand m-am mutat la el in afara de contract pe care nu la inregistrat la fisc, (si mai zicea ca eu nu am vurut..dar eu chiar am vurut) iar acolo nu scria bunurile, credeti ca ar fi putut falsifica procesul ala verbal ca sa fie de predare primire?
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
trask_d, utilizator
Cel mai bine este sa va angajati avocat.
Va fi obligat la cheltuieli de judecata daca va pierde procesul si apoi veti lamuri si problemele cu banii.Acesti bani se vor scadea din ceea ii datorati daca ii datorati ceva.
Avocatul pe care il veti angaja va analiza si actele si ce bani datorati in raport de probe concrete pentru ipoteza unui proces.
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
din ce spuneti Dvs, nu prea aveti ce sa va faceti griji totusi eu recomand sa angajati un avocat care sa consulte dosarul si cereti cheltuieli de judecata.

In acest fel, pe de o parte va asigurati ca nu patiti nimic pe de alta parte il puneti la cheltuiala pe cel care va sicaneaza !
Da o sa angajez un avocat problema e ca nu am dosarul pt ca e la judecator, dosarele se trimit cu 5 zile inainte de termen la judecator si apoi inapoi la arhiva? Daca termenul e pe 19 inseamna ca maine dosarul ar trebui sa fie la arhiva maine?

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva nup spike00spiegel spike00spiegel Propietarul la care am locuit cu chirie mi-a facut plangere penala dupa ce am plecat pt furt, inselaciune si distrugere. Am primit NUP si acum el a atacat ... (vezi toată discuția)
Proces verbal proba in instanta? spike00spiegel spike00spiegel De exemplu in cazul unui furt proces verbal de constatare sau cum so numi reprezina proba in instanta? Poate fi cineva condamnat pe baza unui asemea proces ... (vezi toată discuția)
Am probleme cu banca yaro yaro am scos bani din banca cu acte false acu 2 ani si nu am platit nimic am fost naiv am crezut ca persoanele alea ce mi-au facut actele false or sa ... (vezi toată discuția)