avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contract de asigurare in sistemul public de pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contract de asigurare in sistemul public de pensii

unde pot plati si eu o carte de munca ca sa imi mearga vechimea fara a lucra undeva efectiv ?

ce acte am nevoie pentru asta ?

va multumesc.

Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 21:37, 12 Ianuarie 2012
Nu platiti cartea, platiti o asigurare pentru pensie. Incheiati contract cu casa de pensii. Aveti nevoie de actul de identitate.
unde platesc aceasta asigurare la Casa de pensii din Calea Vitan ?
intreb pentru mama mea care nu se poate pensiona pe caz de boala pentru ca ii lipsesc 9 luni si 10 zile .

Ar putea sa plateasca retroactiv ?
Ea de la comisia medicala a iesit cu grad de invaliditate III cu drept de munca 4 ore pe zii ...daca se inregistraza pt pensie cu doar 4 ore pe zii ...perioada pt. a completa cele 9 luni si 10 zile se va dubla ?

va multumesc
Cotizatia minima pentru persoana fizica este 222 lei lunar si va trebui platita 10 luni. Se poate angaja cu program de 4 ore pentru 10 luni.
Se adreseaza Casei de pensii a municipiului Bucuresti, Calea Vitan nr.6.
Nu cred ca poate plati din urma, v-a intreba la casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer ani cotizatie pensie intre soti?! anastancu anastancu Buna ziua, Imi puteti spune daca exista posibilitatea transferului de ani vechime/ani cotizatie intre soti pentru obtinerea stagiului minim de cotizatie ... (vezi toată discuția)
Plata retroactiva pentru vechime eder eder Buna ziua. Spuneti-mi si mie, va rog, o persoana care a intrerupt munca o perioada de cativa ani poate sa isi plateasca retroactiv darile catre stat pentru ca ... (vezi toată discuția)
Sporul pentru munca prestata in timpul noptii se valorifica la pensie? soros soros Buna ziua, ma intereseaza si pe mine daca la o pensie anticipata se ia in calcul si sporul de noapte. Am lucrat ca asistent medical timp de 35 ani , am iesit ... (vezi toată discuția)