Buna ziua, ma intereseaza si pe mine daca la o pensie anticipata se ia in calcul si sporul de noapte. Am lucrat ca asistent medical timp de 35 ani , am iesit anticipat la pensie, ultimii 15 ani am facut garzi de noapte.
MULTUMESC!
1. Pensia de limita de varsta, pensia anticipata si pensia anticipata partiala se calculeaza toate la fel.
2. In calculul punctului de pensie se iau toate veniturile pentru care s-a achitat contributia pentru pensie, sume inscrise in declaratiile lunare transmise de angajator.
3. Pentru sumele platite pentru orele de noapte se retine contributie pentru pensie.
am o cunostinta care a iesit la pensie platind acum de curand retroactiv cotizatia....persoana in cauza are 61 de ani si nu a mai muncit de vreo 12-13 ani...vreau sa stiu si eu cat se poate plati...
Plata retroactiva a CAS,a fost reglementa de O.U.G.94/2010 si a produs efecte pana in 31/12/2010.Acum nu se mai poate plati CAS retroactiv.Doar pentru viitor.Daca se face contract de asigurare cu Casa locala,contributia minima la acest moment este de 222 lei pe luna.