avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conditii pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conditii pensionare

Buna ziua.

Un barbat de 61 de ani , cu 28 ani si 8 luni vechime in munca poate sa iasa la pensie anticipat?... De la ITM i s-a spus ca mai trebuie sa se angajeze 1 an si 4 luni ca sa se pensioneze. Trebuie neaparat sa fie angajat sau poate sa plateasca si o cotizatie la ITM pentru 1 an si 4 luni? Cam despre ce suma ar fii vorba, daca s-ar proceda asa? Mentionez ca domnul a mai avut pensie pt accident de munca 10 ani.

Multumesc :)
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 10:47, 23 August 2011
Fiind barbat cu varsta de 61 ani, inseamna ca este nascut in anul 1950, iar vechimea minima pt a beneficia de pensie anticiopata partiala este de 35 ani. Pt a completa vechimea in munca, poate sa faca un contract de asigurare la casa de pensii (de care apartine cu domiciliul) iar contributia lunara este de 222 lei.
daca s-ar angaja cu 2 ore la o societate cu salariul minim, nu plateste mai putin?... sau trebuie sa aiba neaparat norma intreaga ca sa se ia in calcul?
poate avea contract si de 1 ora si normal ca plateste mai putin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea nr. 263/2010 - contract de asigurare sociala lacramitza76 lacramitza76 Am mai avut aceasta problema dar pana sa vina efectiv timpul sa o rezolvam s-a schimbat legea si..nu mai este valabila cea veche,clar.Este vorba despre mama ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul a pensiei dupa 2001, contract de asigurare sociala getavoiculescu getavoiculescu Buna ziua, as dori sa aflu din ce luna a anului 2001 se calculeaza vechimea in munca doar dupa cotizatia depusa.de catre angajator la Ad-tia Financiara. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua... am o nelămurire. o persoana vrea sa iasă la pensie ... Mk Laura Mk Laura Bună ziua... Am o nelămurire. O persoana vrea sa iasă la pensie anticipata parțial și i s a respins dosarul de pensie din cauza ca nu avea vârstă de ... (vezi toată discuția)