avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Baza de calcul a pensiei dupa 2001, contract de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Baza de calcul a pensiei dupa 2001, contract de asigurare sociala

Buna ziua,
as dori sa aflu din ce luna a anului 2001 se calculeaza vechimea in munca doar dupa cotizatia depusa.de catre angajator la Ad-tia Financiara. Doresc sa-mi depun dosarul pentru pensie si am aflat ca nu se mai calculeaza vechimea dupa inreg. in cartea de munca din anul 2001.De asemeni, doresc sa aflu unde-mi pot plati singura cotizatia pentru pensie pentru inca 1 luna si care este suma minima.In luna aprilie, inchei perioada de somaj, iar angajatorul nu mi-a platit contributia pentru pensie timp de mai multe luni si societatea s-a desfiintat. De aceea, nu stiu cum sa calculez vechimea in munca.
Va mutumesc.
Cel mai recent răspuns: bogdan31 , utilizator 15:03, 28 Martie 2011
incepand cu luna Aprilie 2001, oadat cu intrarea in vigoare a Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii....
ptr a va plati o luna contributia ptr pensie, trebuie sa incheiati cu casa de pensii din judetul dvs un contract de asigurare...suma minima este 222 lei....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pensionare gina.lucia gina.lucia Buna ziua. Un barbat de 61 de ani , cu 28 ani si 8 luni vechime in munca poate sa iasa la pensie anticipat?... De la ITM i s-a spus ca mai trebuie sa se ... (vezi toată discuția)
Care este valoarea cotizatiei pentru pensie pe anul 2011? stella78 stella78 Buna ziua Momentan ma aflu in strainatate, de vreo 3 ani platesc asceasta cotizatie la pensie, la insistentele celor apropiati. As dori sa stiu daca acesti ... (vezi toată discuția)
Contributia de asigurari sociale; contract de asigurare sociala Romica Murariu Romica Murariu Perioada de cotizatie pt pensie este de 29 ani, an acest moment eu lucrez cu contract de munca an Italia de 4ani.Am varsta de 54ani si vreau sa stiu daca am ... (vezi toată discuția)