avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... care este valoarea cotizatiei pentru pensie pe anul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

care este valoarea cotizatiei pentru pensie pe anul 2011?

Buna ziua
Momentan ma aflu in strainatate, de vreo 3 ani platesc asceasta cotizatie la pensie, la insistentele celor apropiati.
As dori sa stiu daca acesti ani se considera vechime si daca se trec in cartea de munca? Si as mai dori sa stiu care este sumade plata pe anul 2011? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:45, 21 Ianuarie 2011
1. Perioadele in care ati platit contributie la pensie in baza unui contract de asigurare sociala incheiat cu Casa de Pensii reprezinta stagiu de cotizare pentru pensie.
2. Pana la 31.12.2010 aceasta se inregistra in carnetul de munca. Incepand cu data de 01.01.2011 carnetul de munca a fost scos din uz. Stagiul de cotizare la pensie este dovedit cu contractul de asigurare sociala si cu doveda de plata lunara a contributiei.
3. Incepand cu data de 01.01.2011 contributia minima lunara este de 222 lei.
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie la fondul de pensii panduru angela panduru angela Am fost angajata ca economist din 11.10.1982 pana la12.04.2010 , in prezent sunt somera..As dori sa stiu cum pot achita , ce suma si pe ce perioada la fondul ... (vezi toată discuția)
Pot sa platesc cas chiar daca nu am un loc de munca ? florin_teodor florin_teodor Problema mea este urmatoarea: Din Martie 2010 nu mai am loc de munca si implicit nu am mai contribuit la bugetul asigurarilor sociale. As vrtea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Pensii M-O M-O Buna ziua, Doresc si eu lamuriri privind Legea pensiilor si anume: mama mea are un stagiu de cotizare de 10 ani, este nascuta pe 8 sept. 1954, in prezent are ... (vezi toată discuția)