avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot sa platesc CAS chiar daca nu am un loc de munca ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot sa platesc CAS chiar daca nu am un loc de munca ?

Problema mea este urmatoarea:
Din Martie 2010 nu mai am loc de munca si implicit nu am mai contribuit la bugetul asigurarilor sociale.
As vrtea sa stiu daca pot sa platesc stagiul de cotizare pentru pensie la casa de pensii sau in alta parte in asa fel ca sa am platit pentru punctul de pensie.
Nu stiu cat de explicit am fost dar as dori ceva lamuriri.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:25, 8 Martie 2011
Incheiati contract cu Casa locala.

În conformitate cu prevederile art. 31 alin. (3) din Legea nr. 263/2010 asiguraţii pe bază de declaraţie individuală de asigurare socială şi asiguraţii pe bază de contract de asigurare socială datorează integral cota de contribuţie de asigurări sociale corespunzătoare condiţiilor normale de muncă, stabilită prin lege.
Ţinând cont de prevederile legale mai sus menţionate anunţăm persoanele asigurate pe bază de declaraţie de asigurare sau contract de asigurare că începând cu data de 01.01.2011, venitul minim asigurat lunar prin declaraţia individuală de asigurare, respectiv prin contractul de asigurare socială este de 708 lei, venitul maxim asigurat lunar este de 10.110 lei, contribuţia minimă lunară este de 222 lei, iar contribuţia maximă lunară este de 3.164 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie la fondul de pensii panduru angela panduru angela Am fost angajata ca economist din 11.10.1982 pana la12.04.2010 , in prezent sunt somera..As dori sa stiu cum pot achita , ce suma si pe ce perioada la fondul ... (vezi toată discuția)
Pensie c.a.p. lucatelli lucatelli Buna ziua! Mama mea a lucrat la C.A.P. cu norme dupa terminarea scolii de tehnician. Acum are 63 de ani, a scos de la Casa de Pensii o adeverinta cu anii ... (vezi toată discuția)
Despre contributia la cas am un pfa anul trecut am avut un venit brut estimat la6100roni De la CAS m ia venit instiintare ca trebuie sa platesc 222roni pe luna pina acum plateam ... (vezi toată discuția)