avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie C.A.P.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie C.A.P.

Buna ziua! Mama mea a lucrat la C.A.P. cu norme dupa terminarea scolii de tehnician. Acum are 63 de ani, a scos de la Casa de Pensii o adeverinta cu anii lucrati si normele. Are 10 ani si i s-a spus ca ii mai trebuiesc 7luni. A platit in decembrie 20 lei contributia, iar in ianuarie cand a fost sa plateasca i s-au cerut 220 lei!!! De ce i s-a cerut atat de mult? S-au marit contributiile cu 100%??? E posibil asa ceva? Dar nici cei care sunt angajati nu platesc pe luna contributia la CAS atat de mult, doar daca au salariile foarte , foarte mari!!!
Si in decembrie i s-a spus ca daca plateste in avans toate cele 7 luni, poate iesi la pensie pt ca are varsta, acum nu mai este posibil, doar dupa ce trec cele 7 luni.
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:16, 9 Februarie 2011
COMUNICAT DE PRESA

07 Ianuarie 2011

ÎN ATENŢIA PERSOANELOR ASIGURATE INDIVIDUAL LA CASA JUDEŢEANÃ DE PENSII

Potrivit prevederilor art. 27 alin.(3) din Legea nr. 263/2010 şi art. 17 alin.(1) din Legea nr. 287/2010, pentru anul 2011 cota de contribuţie de asigurări sociale pentru condiţii normale de muncă este de 31,3%.
În conformitate cu prevederile art. 31 alin. (3) din Legea nr. 263/2010 asiguraţii pe bază de declaraţie individuală de asigurare socială şi asiguraţii pe bază de contract de asigurare socială datorează integral cota de contribuţie de asigurări sociale corespunzătoare condiţiilor normale de muncă, stabilită prin lege.
Ţinând cont de prevederile legale mai sus menţionate anunţăm persoanele asigurate pe bază de declaraţie de asigurare sau contract de asigurare că începând cu data de 01.01.2011, venitul minim asigurat lunar prin declaraţia individuală de asigurare, respectiv prin contractul de asigurare socială este de 708 lei, venitul maxim asigurat lunar este de 10.110 lei, contribuţia minimă lunară este de 222 lei, iar contribuţia maximă lunară este de 3.164 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa platesc cas chiar daca nu am un loc de munca ? florin_teodor florin_teodor Problema mea este urmatoarea: Din Martie 2010 nu mai am loc de munca si implicit nu am mai contribuit la bugetul asigurarilor sociale. As vrtea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Contributie la fondul de pensii panduru angela panduru angela Am fost angajata ca economist din 11.10.1982 pana la12.04.2010 , in prezent sunt somera..As dori sa stiu cum pot achita , ce suma si pe ce perioada la fondul ... (vezi toată discuția)
Contract de asigurare sociala sas nico sas nico Buna sunt nico si as avea o intrebare si vas fi recunoscatoare daca mati ajuta. Eu de curand miam terminat scoala si nu imi gasesc nimic de lucru :(( as dori ... (vezi toată discuția)