AVLIL a scris:
Cf. art. 6 Cod civil, prevederile legale referitoare la filiatie, stare civila etc. sunt de aplicabilitate imediata. Asta inseamna ca nu conteaza cand a fost nascut copilul, recunoscut de dv.
Asa incat mergeti cu solicitarea clara ca in cf. cu art. 6 rap. la 450 sa va schimbe numele minorului.
In caz de refuz, solicitati un document din care sa reiasa acest lucru.
Am facut exact cum m-ati sfatuit. S-au scarpinat, s-au plimbat cu cererea mea de la un birou la altul si mi-au spus ca nu se poate (ceea ce mi s-a mai spus si alta data) Acum justificarea a fost Art 47 din Legea 71 / 2011 -"Stabilirea filiaţiei, tăgăduirea paternităţii sau orice altă acţiune privitoare la filiaţie este supusă dispoziţiilor Codului civil şi produce efectele prevăzute de acesta numai în cazul copiilor născuţi după intrarea lui în vigoare."
La insistentele mele mi-au dat numar de inregistrare la cerere si a ramas ca voi primi si raspunsul scris in 30 zile.
Sunt tare descurajat. In tara asta orice lucru simplu devine foarte greu. Nu mi se pare ca solicitam ceva nemaipomenit, ca am fi un caz unic in istoria omenirii. Vrem doar sa ne poarte numele copilul ! Este si dorinta lui. E jenant sa nu stiu ce sa-i spun de cate ori ma intreaba daca i-am adaugat numele meu...