buna seara.detin impreuna cu fostul sot un apart.am divortat dar nu am facut partaj.e pe numele amindoura.eu partea mea vreau sa i-o las baiatului in virsta de 22 ani,el vrind sa faca ceva imbunatatiri acolo.specific ,fostul sot locuieste in apart.cum pot proceda?si care sint costurile?va multumesc.
calea nr. 1 : luati actele apartamentului si, daca v-ati inteles cu fostul sot asupra soartei apartamentului, va duceti cu sotul la notar. va va calcula notarul costurile.
calea nr. 2 (o alegeti pe cea mai convenabila) : in justitie, va costa 3% din valoarea apartamentului taxa de timbru + onorariul avocatului
o cale interesanta, pe care eu inca nu am incercat-o este deschiderea in instanta a procesului, apoi mergeti la mediator, faceti un acord de mediere pe care il duceti inapoi la instanta si cereti banii pe taxa de timbru inapoi. Daca e cineva care a mers deja pe calea asta, il rugam sa ne dea un sfat !
Partaj
IRINA86RO
BUNA ZIUA,
Am un apartament cumparat impreuna cu fostul sot si am dori sa facem partajul dar nu stim cum ar fi mai ieftin ,sa facem partajul prin tribunal sau ... (vezi toată discuția)