avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cartea de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cartea de Munca

Buna seara!! O sa incerc sa rezum problema: am lucrat la o institutie cu un numar mic de salariati, drept urmare Carnetele de Munca ale angajatilor se tineau la Camera de Munca. In urma cu aproximativ un an am plecat prin demisie de la respectivul loc de munca si m-am gandit sa las un timp generos doamnelor de la Camera de Munca pentru a opera demisia mea. Dupa cateva luni, cand m-am dus personal sa-mi iau Cartea de Munca, mi s-a comunicat ca fusese deja ridicata de cineva de la fostul meu loc de munca. Din motive personale, nu doresc sa mai merg in acea institutie, dar problema e alta: aveau voie s-o dea cei de la Camera de Munca altcuiva decat detinatorului de drept (adica EU)? Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 13 Ianuarie 2012
Daca nu mai erati salariata lor nu trebuia sa fie data cartea de munca.
Solicitati sa va fie trimisa prin posta sau imputerniciti pe cine va sa o ridice.
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
ContSters42179, utilizator
Carnetele de munca se pot ridica de la ITM de catre titular sau de catre un mandatar ala cestuia ori de catre delegatul angajatorului in baza unei imputerniciri ...

In cazul in care nu doriti sa mai mergeti la fostul angajator , atunci imputerniciti o alta persoana sa va ridice carnetul de munca ... in caz de refuz, puteti depune o sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine e autorizat sa tina cartile de munca elsa579 elsa579 Mi-am dat demisia de la o firma la 1 aprilie 2008. Eu singura am fost cu demisia si deciziile la ITM sa la inregistrez. Acolo m-i s-a spus sa revin dupa carte ... (vezi toată discuția)
Demisie ionutvd ionutvd In urma cu aproximativ 2 luni mi-am dat demisia de la firma la care lucram. Am redactat demisia, am semnat-o, i-am inmanat-o managerului si el mi-a zis ca in ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca retinuta zoli78 zoli78 Salut,sunt nou pe acest site si am si eu o problema.Cartea mea de munca e la fosta mea firma,iar acuma am trimis pe cinava,care prin imputernicire legalizata ... (vezi toată discuția)