avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FURT DIN BIROU
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FURT DIN BIROU

Buna dimineata
Am avut si eu urmatoarea problema: Am inchiriat un spatiu de la Home Design Mall (Dr Taberei). In luna august (mai precis 26.08.2008) a trebuit sa mutam locatia din biroul repartizat initial in alt birou, pe o alta aripa a cladirii, deoarece in locatia initiala se face reconsolidarea cladirii. Ni s-au dat pentru mutare niste muncitori de la o firma angajata de Home Design sa ne ajute la mutat. Acesti muncitori au fost cei care au si facut lucrari la locatia in care ne-am mutat. In weekendul 12-15 septembrie 2008 biroul a fost spart, hotii patrunzand pe fereastra (o fereastra termopan pe care au deschis-o cu surubelnita) in doua din birourile din aceasta aripa. Mentionez ca pe aceasta aripa sunt 5 birouri mutate din care 1 are alarma, al 2 am fost eu (de unde s-a luat un laptop, un internet mobil de la vodafone, si o suma de bani, mentionez ca laptopul avea o baza importanta de date contabile - eu fiind firma de contabilitate), din al 3 lea birou s-au furat 5 calculatoare desktop si 5 monitoare plate si 5 telefoane zapp, al patrulea birou nici macar nu s-au uitat pe geam (aici neexistand calculatoare), al cincilea birou la fel nu a fost vizat aici existand 2 calculatoare dar cu monitoare vechi. Faptul ca biroul 4 si 5 nu au fost vizate se stie sigur deoarece accesul la geam s-a facut pe o teava de gaze, in acel weekend a plouat si se vad urme decat in dreptul biroului 2 si 3. A venit politia, a luat amprente, noi tindem sa credem ca vinovati sunt muncitorii pentru ca ei stiau ce avem in birou, stiau ca nu este alarma sau un alt sistem de siguranta pe aceasta parte, accesul la geam se face prin curtea interioara care este plina de fiare deci a stiut cum si pe unde. Dar pana in prezent nu sunt probe, cei de la vodafone se misca in reluare pentru ca puteau face repede localizarea dupa acel internet mobil, etc.
Intrebarea mea este in legatura cu contractul: Cei de la paza nu sunt nici ei angajati ai Home Design Mall ci ca si muncitorii apartin de firme angajate de Home Design Mall. In contracul de locatiune este prevazut ca nu imi asigura bunurile din interior dar tot in contract scrie ca eu platest 2 euro /mp/luna + TVA pentru anumite servicii intre care este enumerat si "paza spatiilor comune". Prin aceasta fraza eu inteleg ca si curtea interioara este considerata spatiu comun de aceea daca era pazita hotii nu aveau acces la geamul meu. Mai ales ca si cei de la politie au spus ca au avut timp destul de au subtilizat din birouri, acestea fiind la etajul 1. Intrebarea este: Ii pot da in judecata pe cei cu care am facut contractul de locatiune pentru despagubire. Sa ma despagubeasca cu prejudiciul, cu banii pentru mutarea locatiei (deoarece am decis sa ma mut din nou din cauza acestor probleme) si niste despagubiri morale sa le zicem (deoarece eu muncesc acum destul de mult pentru refacerea a unei parti din baza de date pentru ca o parte nu mai poate fi recuperata deoarece inseamna munca foarte foarte multa si cum stiti in contabilitate exista termene fixe de depunere a anumitor situatii) Mai mentionez ca eu mai lucrez in locatie din anul 2007 si am prieteni care au birou aici de foarte multi ani (intradevar am fost cu totii pe aripa cealalta) si nu s-a intamplat niciodata nimic. Acolo fiind si alte conditii, ni se facea curatenie aici nu cu toate ca pentru acest serviciu platim, acolo exista camera la accesul pe scari aici nu, acolo exista o priveliste spre parcare, aici spre un morman de fiare si pubelele de gunoi etc. Deci nemultumiri sunt foarte multe.

Sper sa ma sfatuiti si daca este necesar pot trimite si poze.

Multumesc frumos.

Carmen Sandu
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:24, 25 Octombrie 2008
Faceti plangere penala la politie.
Trebuie vazut contractul cu drepturile si obligatile prevazute in el pt alte aspecte.
Mergeti sa vada contractul un avocat.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc pentru raspuns.
Plangerea este facuta pentru furt. Pentru ca a venit imediat luni o echipa care a luat declaratii, amprente etc.
Mai trebui sa fac si pentru altceva plangere la politie?

nu mai faceti alta plangere.
tot ce trebuie facut este sa mergeti cu contractul la un avocat si sa stabiliti pasii ce trebuiesc urmati.

av. vasilescu
contecs a scris:

Multumesc pentru raspuns.
Plangerea este facuta pentru furt. Pentru ca a venit imediat luni o echipa care a luat declaratii, amprente etc.
Mai trebui sa fac si pentru altceva plangere la politie?

Daca ar fi vorba de mai multe infractiuni va rezulta din declaratii si din probe.Nu este vorba de o infractiune cu plangere prealabila si nici cu impacare.
Nu vad alta infractiune.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt acuzata pe nedrept de furt de fostul angajator maya8 maya8 Buna ziua! Am lucrat timp de 3 luni pentru o firma care si-a batut joc de toti angajatii. Mai exact, ne-a facut contract de munca pe 2 ore, desi noi munceam ... (vezi toată discuția)
Poza curtea vecinului. daca vecinul are service auto la mai putin ... snipe1975 snipe1975 Poza curtea vecinului. Daca vecinul are service auto la mai putin de 15 metri de fereastra mea, am dreptul legal de a face poze cu masinile venite la el in ... (vezi toată discuția)
Abuz politisti-va rog frumos un sfat urgent mom mom Sunt pensionar(65 de ani) si am o mica frizerie (un PF) intr-o garsoniera. Ieri m-am trezit cu doi politisti(sectoristi) care mi-au facut un proces verbal ... (vezi toată discuția)