avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... abuz politisti-va rog frumos un sfat urgent
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

abuz politisti-va rog frumos un sfat urgent

Sunt pensionar(65 de ani) si am o mica frizerie (un PF) intr-o garsoniera. Ieri m-am trezit cu doi politisti(sectoristi) care mi-au facut un proces verbal (fara numar si fara un antet al institutiei respective) ca nu am alarma la frizerie. Degeaba le-am explicat ca eu nu castig zilnic cat trebuie sa platesc contributie la stat, ca nu am valori in frizerie care trebuie protejate de un sistem de alarma, in concluzie mi-au incheiat proces verbal (in care au invocat legea 333/2003 completata de legea 9/2007)si mi-au dat termen pana pe 25.03.2010 (altfel au spus ca voi plati amenda 4000 lei) sa montez alarma cu una din firmele indicate de ei. Nu am semnat procesul verbal si nici nu am bani sa-mi pun alarma ca nici nu am valori in frizerie.
Este legal ce fac acesti politisti?
Dar eu ce sa fac? Mi-e frica sa nu ma amendeze caci n-am de unde da atatia bani.
Va multumesc si astept sfaturi de buna credinta.
Cel mai recent răspuns: mom , utilizator 11:01, 1 Martie 2010
Cunoasterea legii,respectarea si aplicarea acesteia este obligatie general valabila mai ales de catre cei care desfasoara activitati legal prevazute si care sunt supuse unor dispozitii speciale
Politistii in cauza au ca si sarcina de serviciu sa desfasoare controale la SRL-uri,
PFA,AF pentru constatarea ,eventual consemnarea incalcarii dispozitiilor in vigoare
Desfasurati rapid demersurile sa montati sistem de alarma,care va poate salva de achitarea sanctiunii aplicate
ynocentta a scris:

Cunoasterea legii,respectarea si aplicarea acesteia este obligatie general valabila mai ales de catre cei care desfasoara activitati legal prevazute si care sunt supuse unor dispozitii speciale
Politistii in cauza au ca si sarcina de serviciu sa desfasoare controale la SRL-uri,
PFA,AF pentru constatarea ,eventual consemnarea incalcarii dispozitiilor in vigoare
Desfasurati rapid demersurile sa montati sistem de alarma,care va poate salva de achitarea sanctiunii aplicate

Sa nu ne precipitam chiar asa cu achizitia de alarme.... intai, sa cetim de la lege :)
scrie cam asa:
legea nr.333/2003
"Art.3
(3) La unităţile unde nu este posibilă realizarea unui sistem de pază organizat, conducătorii acestora sunt obligaţi să execute împrejmuiri, grilaje, obloane, încuietori sigure, iluminat de securitate, sisteme de alarmă sau alte asemenea mijloace necesare asigurării pazei şi integrităţii bunurilor."
De altfel, subiectul a fost discutat si aici www.avocatnet.ro/content/for...

Nu uitati de planul de paza....pentru ala, chiar va luati amenda...si nu costa cat o alarma. :)
Bine,bine si ce sa imprejmuiasca la garsoniera frizerie,daca politia a plecat cu tema stricta amenda in cazul lipsei sistemelor de alarmare ?
Aveti garantia ca fiind la parter ,proprietarul nu a asigurat geamurile cu gratii?

Va atrag atentia asupra comisioanelor pe care"si le trag"unii politisti din "colaborarea" cu anume firme de montat alarme .
Exista numeroase "increngaturi" oneroase intre unii politisti si aceste firme
In aceasta situatie,daca totusi doriti sa montati o alarma,gasiti o firma autorizata care-si care sa va lase o copie de pe autorizatie-care ia un pret mai accesibil pentru a va monta alarma la usa de acces si la fereastra.
Daca mai vin dupa aceea politistii si va someaza sa faceti contract cu o firma anume, sesizati in scris Inspectoratului General al Politiei aceste conditionari, care sunt ilegale
Ei trebuiesc sa constate existenta , inexistenta alarmei si functionarea acesteia si nu firma care a montat-o.
Va rog sa observati procesul verbal daca are rubrici necompletate sau ilizibile sau daca completarile nu sunt reale pentru a vedea daca exista motivele de nulitate prev.de art.16-17 din OG nr.2/2001 pentru a putea contesta in instanta procesul verbal.
Contestati la instanta competenta teritorial procesul verbal pe aspectul prev.de art.3 dfin Legea nr.333/2003,aratand ca masura este abuziva ,avand in vedere pensia pe care o aveti si ca bunurile pe care le detineti fata de valoarea lor mica ,nu nu reprezinta o atractioe pentru hoti.
Succes !
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Domnilor, haideti sa fim seriosi, omul are ca valoare pe-acolo, instrumentele de tuns, care, poate ca si le ia acasa in geanta, daca mai tunde si pe unul-altul pe traseu, pana la domiciliu. Sigur ca se impun , conf. legii, unele masuri pentru a asigura bunurile, dar de aici si pana la a monta alarma la o frizerie...mi se pare cam mult. Una peste alta, e cel putin dubios "fara numar si fara un antet al institutiei respective", precum si recomandarea unei anumite firme....
Io cred ca gratii la geam, si incuietori sigure, sunt suficiente pentru un asemenea tip de firma ( eventual si gratii la usa). :)

Alte discuții în legătură

Interpretare legea 333/2003 von pruth von pruth Bună seara ! Am o întrebare legată legea 333/2003. Poliţia din localitate (rurală) încearcă să mă oblige să-mi montez, citez : \" gratii metalice ... (vezi toată discuția)
Legea 333/2003 privind paza: cabinet medical licrimon2002 licrimon2002 va salut ! stie cineva cat este de legal in aplicarea acestei legi? Mentionez ca sunt unicul cabinet medical care sunt in fiecare an vizitat de poilitia ... (vezi toată discuția)
Politia spune ca ... Qala Qala Am un magazin cu produse de profil I.T. de dimensiune relativ reduse, deci nu pot spune ca am marfa de foarte mare valoare. Am doi pereti comuni cu vecinii, ... (vezi toată discuția)