Buna seara,
Ce urmari are faptul ca in datat de 09.02.2011 Judecatoria ..... a hotarat urmatoarele:
In baza art.14 si 346 c.p.p., art. 998-999 c.civ., adminte in parte actiunea civila formulata de partea civila Cutarescu Cutarica si obluga inculpatul Cutare Cutare(adica eu) la plata catre partea civila Cutarescu Cutarica a sumei de 10000 lei reprezentand daune morale.
In baza art. 193 alin.1 C.p.p. obliga inculpatul Cutare Cutare(adica eu) la 1000 lei cheltuieli judiciare catre partea civila Cutarescu Cutarica.
IAR EU NU AM PLATIT NICIUN BAN NIMANUI.
-in cel mai rau caz,in cel mai bun caz sau in toate cazurile ce se poate intampla,ce voi patii ?? ? ? ? ? ? ?
Va Multumesc anticipat.
Ceea ce citati dvs pare a fi o parte din dispozitivul unei hotarari judecatoresti la o judecata penala in fond, cu referire la solutionarea laturii civile a cauzei.
Daca aceasta sentinta nu a fost apelata si sau/recurata in termen, ea este definitiva, prin urmare constituie titlu executoriu dupa o prealabila investire cu acest titlu de persoana care astepta acesti bani de la dvs.
.
Efectele asupra dumneavoastra sunt urmatoarele:
1. Sunteti obligat sa platiti acea suma reprezentand daune morale partii vatamate Cutarica-Cutarescu - pentru stiti dvs ce ati fost judecat;
2. Daca nu va supuneti acestei obligatii, partea civila Cutarica-Cutarescu va proceda la executarea silita a averii dvs - daca aveti ceva pe numele dvs. - pana la recuperarea sumei.
Daca nu aveti nimic in proprietete pe numele dvs se va face poprire pe salariu.
Mai multe detalii ar genera mai multe explicatii....
Consecintele neplatii cheltuielilor la care sunteti obligat pot fi:
1.-executarea silita pe venit, bunuri imobile sau mobile la care se adauga cheltuielile cu executarea,
2.-revocarea suspendarii executarii pedepsei potrivit art 84 c.pen.
Revocarea în cazul neexecutării obligaţiilor civileDacă până la expirarea termenului de încercare condamnatul nu a îndeplinit obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, instanţa dispune revocarea suspendării executării pedepsei, afară de cazul când cel condamnat dovedeşte că nu a avut putinţa de a îndeplini acele obligaţii.
3.-imposibilitatea de a va reabilita dupa expirarea termenului de incercare, acesta fiind una din conditiile impuse de lege.
De exemplu , un debitor poate fi executat pe pensie , bunuri mobile si imobile , etc , pana la concurenta sumei datorate , prin intermediul unui executor judecatoresc.