am primit ameda de 10.000 ron pt ca nu am avut semnat un contract de munca DETERMINAT pe o perioda de 3 luni, pe foie semnatura la angajare si la incetarea de drept a contractului,chiar daca era inregistrata electronic in Revisal cu toate formalitatile la zi...2 controale ITM la interval de 3 saptamini,primul control nu a gasit nimic,al doilea 100 milioane....
Pacat dar trebuie sa intelegem ca "lasa ma ca merge as" de fapt nu mai merge.
Am fi mai putin stresati daca am respecta toti regulile societatii/comunitatii in care traim.
Daca nu ati semnat contractul inseamna ca nu s-a realizat legalitatea incheierii lui, nu v-ati dat acordul decat verbal. Nu statul ar fi pagubit, salariatul nu are protectia legala ca lucreaza cu CIM.
Art. 16
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana.
Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului. Forma scrisa este obligatorie pentru incheierea valabila a contractului. (2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca.
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
(4) Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.