avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revisal

am primit ameda de 10.000 ron pt ca nu am avut semnat un contract de munca DETERMINAT pe o perioda de 3 luni, pe foie semnatura la angajare si la incetarea de drept a contractului,chiar daca era inregistrata electronic in Revisal cu toate formalitatile la zi...2 controale ITM la interval de 3 saptamini,primul control nu a gasit nimic,al doilea 100 milioane....
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 13:47, 13 Ianuarie 2012
Pacat dar trebuie sa intelegem ca "lasa ma ca merge as" de fapt nu mai merge.
Am fi mai putin stresati daca am respecta toti regulile societatii/comunitatii in care traim.
insemna ca am pagubit staul ca nu a fost semnat un contract chiar daca sunt la zi cu darile...bravo
Daca nu ati semnat contractul inseamna ca nu s-a realizat legalitatea incheierii lui, nu v-ati dat acordul decat verbal. Nu statul ar fi pagubit, salariatul nu are protectia legala ca lucreaza cu CIM.
Art. 16
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana.
Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului. Forma scrisa este obligatorie pentru incheierea valabila a contractului.
(2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca.
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.

(4) Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. soțul meu și a schimbat recent locul de munca și ... musatanamaria musatanamaria Buna ziua. Soțul meu și a schimbat recent locul de munca și de o săptămâna lucrează fără sa fii semnat vreun contract de munca , cu toate acestea ... (vezi toată discuția)
Contract de muncă Raluca Amalia Raluca Amalia Bună seara!De trei zile m-am angajat la Mega Image,dar nu am semnat nici un contract.Nu trebuia să semnez încă din prima zi? (vezi toată discuția)