avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA

cum se procedeaza ,cind vrei sa iei legatura cu asiguratorul RCA, cine trebuie sau ce trebuie facut? eu ca asigurat sau victima trebuie sa faca o cerere?
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
minimus, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 21:34, 13 Ianuarie 2012
In primul rand pagubitul trebuie sa ia legatura cu asiguratorul RCA pentru a aviza dauna si a deschide dosarul.... apoi aveti si dumneavoastra ca asigurat anumite obligatii:

Ord. 14 / 2011 al CSA:
CAPITOLUL IV
Obligatiile asiguratului
Art. 33. — (1) Asiguratul este obligat sa instiinteze, in cel mai scurt timp, asiguratorul RCA cu privire la producerea evenimentului si sa precizeze imprejurarile cu privire la acest eveniment, iar pe parcursul investigatiilor referitoare la acest eveniment sa procedeze in conformitate cu instructiunile primite de la asigurator.
(2) Asiguratul este obligat sa instiinteze, in cel mai scurt timp, asiguratorul RCA, in scris, cu privire la faptul ca:
a) partea prejudiciata a solicitat despagubirea de la acesta;
b) procedurile penale sau administrative au fost indreptate impotriva lui in legatura cu evenimentul produs si sa informeze asiguratorul RCA imediat cu privire la demersul acestor proceduri, precum si la rezultatul acestora;
c) partea prejudiciata si-a exercitat dreptul de a fi despagubita prin inaintarea unei cereri catre o instanta judecatoreasca sau catre o alta autoritate, in situatia in care asiguratul afla despre acest lucru;
d) informatiile inscrise in polita de asigurare RCA au suferit modificari intervenite in timpul valabilitatii asigurarii.
Art. 34. — Asiguratul este obligat, in cel mai scurt timp, sa ofere partii prejudiciate, la cererea acesteia, informatiile necesare pentru formularea cererii de despagubire, in special numele si prenumele si locul de rezidenta ale persoanei care a condus vehiculul asigurat in momentul producerii daunei; numele, prenumele si locul de rezidenta sau denumirea, sediul proprietarului ori utilizatorului vehiculului; denumirea, sediul asiguratorului care a emis polita de asigurare RCA, seria si numarul politei de asigurare RCA, precum si numarul de inmatriculare/inregistrare al vehiculului asigurat ori numarul de identificare al acestuia.
Pgubitul impreuna cu dvs. va trebui sa completati constatul amiabil (daca se stie vinovatul) iar primul trebuie sa deschida dosar de dauna la asiguratorul RCA unde aveti polita, solicitand atat daune materiale cat si vatamari corporale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident feroviar si polita rca Badia Badia Buna ziua.Sant nou aici pe forum si v-as ruga sa ma lamuriti si pe mine in problema pe care o am.In urma cu o luna la in timp ce traversam o trecere la nivel ... (vezi toată discuția)
Accident auto fara victime pytho pytho Buna ziua. Am fost implicat acum o luna intr-un accident auto, persoana implicata a plecat imediat dupa producea accidentului. Ulterior am sunat la politie si ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima si culpa comuna melnicmarian melnicmarian V-as ruga daca ma puteti ajuta si pe mine cu niste sfaturii ,idei , am efectuat o manevra de mers innapoi pe un drum public (pe mijlocul unei strazi) cu o ... (vezi toată discuția)