avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale retragere din firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

retragere din firma

in actul constituriv nu sunt prevederi, singura solutie fiind in instanta. are rost sa mai ma adresez unui mediator? asociatul meu are trecere mare in oras si nici un avocat nu se baga. ce ma sfatuiti sa fac? trebuie sa ma sfatuiesc cu cineva cu experienta, care sa ma reprezinte cu mare raspundere. va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 08:21, 14 Ianuarie 2012
mediatorul este bun doar daca si asociatul dvs este bine intentionat in sensul ca doreste sa participe la o mediere.
in caz contrar, angajatiun avocat din alt oras - este mai scump insa va fi mau greu impresionat de calitatea adversarului. De preferat dintr-un oras mai mare :)
am si eu o intrebare legat de retragerea din societate. m-am retras dintr-o societate, s-a facut AGA, s-a admis cererea de retragere, insa la registrul comertului inca apar ca si asociat. am facut o cerere catre societate sa faca mentiunile necesare, dar nu s-a conformat.
mentionez ca nu mai am hotararea AGA, ci doar un proces-verbal.
practic la acest moment, tot ce pot sa fac e sa-i dau in judecata pe obligatie de a face. dar care e instanta competenta, pe ce temei?
In conformitate cu dispozitiile legii nr. 31 / 1990 (art. 73 lit. d) administratorii societatii sunt obligati sa execute intocmai hotararile A.G.A., iar in conformitate cu legea nr. 26 / 1990 hotararile A.G.A. se depun spre inregistrare la Registrul Comertului in termen de 15 zile de la data adoptarii lor. Puteti sa va adresati tribunalului cu o cerere prin care instanta sa ia act de hotararea AGA de retragere a dvs. si sa oblige societatea sa faca inregistrarea ori sa dispuna inregistrarea hotararii. Dar trebuie sa faceti dovada si sa le depuneti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aga nicolaemirela nicolaemirela Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati, am redactat o hatarare Aga pt dizolvare si lichidare a unei societati si nu stiu exact in cate exemplare trebuie ... (vezi toată discuția)
Retragere asociat BMV BMV Buna ziua, Am urmatoarea situatie: am promovat o actiune in instanta pentru a ma retrage din calitatea de asociat dintr-un SRL. In urma cu 2 ani, instanta ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate - hotararea aga Villy1liv Villy1liv Villy1liv Villy1liv Buna seara! As dori sa stiu daca, in conditiile in care termenele de la Registrul Comertului din Bucuresti au ajuns pentru mentiuni la luna noiembrie 2010, ... (vezi toată discuția)