Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: am promovat o actiune in instanta pentru a ma retrage din calitatea de asociat dintr-un SRL. In urma cu 2 ani, instanta mi-a incuviintat cererea si a stabilit si noua structura a societatii. Cererea mea continea mai multe capete, iar pe celelalte le-am atacat cu apel, apoi cu recurs, iar acum dosarul se afla la rejudecarea apelului. Capatul de cerere cu privire la retragere este definitiv si irevocabil prin nerecurare - desi dosarul inca isi urmeaza cursul. In acest interval de timp (2 ani), fostii mei asociati nu au operat aceasta modificare la Registrul Comertului, ba mai mult decat atat, au modificat structura actionariatului, in sensul in care unul dintre asociati s-a retras, cedandu-i altuia dintre acestia partile sale sociale. Mentionez faptul ca Registrul desi avea aceasta hotarare, a admis inregistrarea, alterand decizia instantei si incalcand legea 31/1990 precum si statutul societatii cu privire la convocarea AGA. Astazi, Registrul Comertului "ridica din umeri'' si spune ca nu poate face modificarea pentru ca nu scrie pe hotarare "irevocabila", deasemenea - sustine ca nu poate face modificarea intrucat structura actionariatului de astazi nu corespunde cu cel stabilit de instanta. Ce este de facut in aceasta situatie? Si inca o intrebare: in situatia in care aceasta modificare se fa produce, ce anume se va publica in MO - hotararea in intregime (cu toate celelalte capete de cerere fara legatura cu retragerea sau doar dispozitivul hotararii (decizia care se publica inclusiv pe portalul de justitie.
Formulati cererea in care solicitati inscrierea mentiunilor despre care faceti vorbire. In masura in care Oficiul registrului da rezolutie de respingere o atacati in termenul legal si instanta va dispune cu privire la aceste mentiuni.
In nici un caz nu se va publica ce o sa vedeti dumneavoastra pe portalul just, ci Decizia Civila in intregime, deoarce dispozitivul face parte din hotarare, ca intreg sau inchierea de sedinta.
[Nu aveti voie sa va faceti reclama pe forum. Daca doriti publicitate pe Avocatnet.ro contactati administratorii]
Multumesc pentru raspuns. In cazul meu, decizia civila contine multe alte elemente - avand in vedere ca sunt mai multe capete de cerere. In aceasta situatie, nu inteleg de ce ar fi nevoie sa se publice lucruri care nu tin de retragere, in plus costul publicarii ar fi extrem de mare. Respectiva decizie are 13 pagini, iar o parte din capetele de cerere sunt modificate prin hotarari ale instantelor superioare. Publicarea in intregime a deciziei este singura solutie?