avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Definitiva si irevocabila. Un mare Fals???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Definitiva si irevocabila. Un mare Fals???

Buna seara,
O intrebare referitoare la o hotarare data in prima instanta de Judecatorie.
Speta este urmatoarea:

Judecatoria a dat o hotarare care a fost atacata cu apel. Apelul a fost admis si hotararea data de judecatorie a fost schimbata prin decizia Tribunalului in parte, celelalte dispozitii ramanand valabile.

In prezent, ambele hotarari poarta stampila cu mentiunea ca sunt definitive si irevocabile. (cea data de judecatorie "definitiva si irevocabila" iar cea data de tribunal "definitiva si irevocabila prin nerecurare")
Pe una dintre partile din dosarul respectiv o avantaja hotararea Judecatoriei motiv pentru care s-a si folosit de aceasta producand efecte juridice, fiind definitiva si irevocabila, omitand sa spuna ca ea a fost atacata cu apel si modificata.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Care este procedura grefierilor prin care se aplica stampila si mentiunea "definitiva si irevocabila"?
2. Poate fi inscrisa in fals mentiunea "definitiva si irevocabila" de pe hotararea data de judecatorie?
Unul dintre raspunsurile pe care l-am primit la aceasta intrebare a fost ca "hotararea data de judecatorie a ramas definitiva si irevocabila prin hotararea data in apel de tribunal"
3. Este admisibil asa ceva?
Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Am doua date diferite de hotarare definitiva si irevocabila, care este cea valabila? marina49 marina49 In proces de divort s-a emis Sentinta de catre Judecatorie in data de 08.02.2012. S-a facut apel si s-a emis de catre Tribunal Hotararea in data de ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine mai repede sentinta definitiva si irevocabila? ksandra_33 ksandra_33 Buna ziua! Va rog frumos sa dati un sfat unui om aflat in incurcatura.Cum sa procedez pentru a obtine mai repede sentinta definitiva si irevocabila avand in ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)