In proces de divort s-a emis Sentinta de catre Judecatorie in data de 08.02.2012. S-a facut apel si s-a emis de catre Tribunal Hotararea in data de 05.06.2012. Am ridicat minuta acestei hotarari. In data de 20.06.2012 s-au facut declaratii de catre ambele parti in fata notarului ca nu se va ataca hotararea cu recurs. In 09.07.2012 Tribunalul a incheiat procesul verbal de luare la cunostinta a adeclaratiilorsi in 11.07.2012 am primit Hotararea acasa. In data de 10.08.2012 s-a eliberat de catre Tribunal Hotararea cu mentiunea "definitiva si irevocabila" prin declaratie de renuntare la recurs si am fost trimisi la Judecatorie pentru aplicarea stampilei "in snur". Judecatoria a pus data de 22.06.2012pe stampila sa cu mentiunea definitiva si irevocabila.
Dosarul a fost trimis de la Tribunal la Judecatorie in data de 21.08.2012.
Care este adevarata data de ramanere "definitiva si irevocabila" , 10.08.2012 a Tribunalului, sau 22.06.2012 a Judecatoriei si cum se poate face corectia?
Data la care se elibereaza hotarirea cu mentiunea definitiva si irevocabila poate sau nu sa coincida cu data raminerii efective ca definitiva si irevocabila a hotaririi. De regula nu este aceeasi data, pentru ca hotarirea poate ramine definitiva si irevocabila prin neexercitarea caii de atac ( si atunci data raminerii definitive si irevocabile este data expirarii termenului in care s-ar fi putut introducre calea de atac) sau prin renuntarea la calea de atac ( asa cum a fost in cazul dumneavoastra si atunci data raminerii irevocabile este aceea a declaratiei de renuntare la calea de atac).
Pe de alta parte, partile poate nu au interes sau nu au nevoie sa ridice forma definitiva si irevocabila a hotaririi si atunci data eliberarii aceteia catre parte ( uneori si la ani buni distanta de terminarea procesului) nu mai este evident data raminerii irevocabile a hotaririi.
Cale de atac recurs
intel77
Tocmai am castigat in parte, o actiune civila in 1 instanta ,la judecatorie . Am facut doar eu recurs in termenul legal doar pentru capetele de cerere ... (vezi toată discuția)