avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Registrul Comertului refuza punerea in aplicare a unei ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Registrul Comertului refuza punerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti

Buna seara,

Am urmatoarea situatie: in 2010 am facut cerere de retragere asociat dintr-un SRL. Ceilalti asociati s-au opus, asadar am promovat o actiune in instanta. In 2012 instanta mi-a incuviintat retragerea si a stabilit cota participarii asociatilor ramasi ca urmare a retragerii mele. Cererea mea continea mai multe capete - o parte dintre acestea au fost atacate cu apel. Cu toate acestea, decizia de retragere a ramas definitiva si irevocabila.
In 2013, reprezentantii SRL-ului merg la Registrul Comertului si modifica structura asociatilor - fara a opera retragerea mea. Asadar, rezulta faptul ca structura stabilita de instanta este alterata prin decizia Registrului Comertului!!!
Astazi, cand cauza este finalizata pentru toate capetele de cerere, Registrul Comertului REFUZA sa puna in aplicare decizia instantei pe motiv ca structura asociatilor din sistem nu corespunde cu cea stabilita de instanta. Singurul lucru pe care a fost de acord registrul comertului sa faca a fost sa mentioneze hotararea. Toti cei cu care am discutat, inclusiv seful serviciului juridic, sustin ca NU POT face aceasta mentiune.
Ar mai fi de spus urmatoarele: in 2013, la momentul in care un alt asociat s-a retras, cesionand toate partile sociale, eu nu am fost convocata, nu am semnat Hot AGA, nu am semnat actul constitutiv actualizat, iar pentru ca modificarea sa se poata faca in acest fel, reprezentantii SRL-ului au depus la dosar HOTARAREA JUDECATOREASCA. Asadar, Registrul Comertului cu buna stiinta a incalcat hotararea si, desi este in culpa, refuza in continuare sa faca mentiunea in ce ma priveste.
Ce pot face in acest sens? Cum pot rezolva problema? Cum ma pot indrepta impotriva celor care au incalcat legea cu buna stiinta?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters334413 , utilizator 18:21, 27 Octombrie 2014
Notificati administratorul societatii sa faca demersurile pentru intrunirea AGA, avand ca obiect tocmai dispozitivul hotararii judecatoresti de care amintiti. In caz de refuz se poate proceda la punerea in executare. Dar asta in teorie, practic ar fi de vazut hotararea judecatoreasca si actul constitutiv actual al societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociat BMV BMV Buna ziua, Am urmatoarea situatie: am promovat o actiune in instanta pentru a ma retrage din calitatea de asociat dintr-un SRL. In urma cu 2 ani, instanta ... (vezi toată discuția)
Vanzare de parti sociale intre 2 asociati, fara interventia celui de-al 3-lea adyyy90 adyyy90 La un SRL cu 3 asociati unde procentele detinute sunt: 96% , 2% si 2% , unul din cei cu 2% doreste sa isi vanda partile sociale celui cu 96%, iar cel de-al ... (vezi toată discuția)
Retragere asociat angel07 angel07 Buna, va rog sa-mi dati cateva sugestii cu privire la urmatoare problema: exista un SRL cu 2 asociati,dintre care unul doreste sa se retraga.Se face hotararea ... (vezi toată discuția)