avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare de parti sociale intre 2 asociati, fara ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare de parti sociale intre 2 asociati, fara interventia celui de-al 3-lea

La un SRL cu 3 asociati unde procentele detinute sunt: 96% , 2% si 2% , unul din cei cu 2% doreste sa isi vanda partile sociale celui cu 96%, iar cel de-al 3-lea asociat nu doreste sa se prezinte la Registrul Comertului ( unde am inteles ca e nevoie de toti 3 asociatii pentru a se incheia tranzactia). Exista vreo modalitate legala pentru a incheia aceasta tranzactie fara sa mai fie implicat asociatul care este impotriva ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:33, 22 Martie 2014
Da, in instanta.
Am inteles ca ar mai fi o solutie, sa ii fie trimise 2 scrisori cu confirmare de primire prin care este invitat sa se prezinte sa ia la cunostinta despre tranzactie si daca nu se prezinta nu mai este nevoie de prezenta lui la Registrul Comertului. Poate cineva sa imi dea mai multe detalii despre asta ?
ART. 226
(1) Asociatul în societatea în nume colectiv, în comandită simplă sau în societatea cu răspundere limitată se poate retrage din societate:
a) în cazurile prevăzute în actul constitutiv;
b) cu acordul tuturor celorlalţi asociaţi;
c) în lipsa unor prevederi în actul constitutiv sau când nu se realizează acordul unanim asociatul se poate retrage pentru motive temeinice, în baza unei hotărâri a tribunalului, supusă numai recursului, în termen de 15 zile de la comunicare.
(2) În situaţia prevăzută la alin. (1) lit. c), instanţa judecătorească va dispune, prin aceeaşi hotărâre, şi cu privire la structura participării la capitalul social a celorlalţi asociaţi.
(3) Drepturile asociatului retras, cuvenite pentru părţile sale sociale, se stabilesc prin acordul asociaţilor ori de un expert desemnat de aceştia sau, în caz de neînţelegere, de tribunal.



Oricum ar fi daca cel de-al 3-lea asociat nu semneaza Hotararea AGA, rezolvarea este in instanta. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale luminel luminel O societate comerciala are 2 asociati fiecare avand 50-50%. Datorita unor probleme finaniare, unul dintre asociati doreste sa cesioneze partile sale sociale. ... (vezi toată discuția)
Iesire din societate asociat, lichidare valersucala valersucala Care sunt demersurile legale de iesire a unui asociat dintr-o societate srl in care detine 50%, in care este si administrator. Asociatul poate cere lichidarea ... (vezi toată discuția)
Cum ies dintr-o societate comerciala daca asociatul meu nu vrea? cioceanu mona cioceanu mona am o societate comerciala cu raspundere limitata. cu 2 asociati cu drepturi depline si amandoi administratori. si cu procent de 50% -50%. cum pot face sa ies ... (vezi toată discuția)