avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale retragere asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

retragere asociat

Buna, va rog sa-mi dati cateva sugestii cu privire la urmatoare problema: exista un SRL cu 2 asociati,dintre care unul doreste sa se retraga.Se face hotararea AGA si contractul de cesiune a partilor sociale (mentionez ca asociatul care ramane va cumpara partile de la cel care pleaca,deci ar fi asociat unic).Firma are datorii catre bugetul statului.
Intrebarile mele sunt:
1. In hotararea AGA se mentioneaza si faptul ca asociatul ramas devine asociat unic si in consecinta se va modifica corespunzator actul constitutiv?sau se face ulterior aceasta mentiune?
2.Hotararea AGA si/sau contractul de cesiune trebuie autentificate inainte de depunerea lor la Registrul Comertului?
3.Faptul ca firma are datorii catre stat impiedica procedura de retragere a asociatului?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: lucicaB , utilizator 13:38, 25 Noiembrie 2010
Buna ziua!
1. Da, in hotararea AGA se mentioneaza ca societatea va functiona cu asociat unic si in consecinta, potrivit art. 204 alin 4 din L31/1990 se introduce act constitutiv acutalizat.
2. Nu, nu trebuie.
3. Datoriile actuale nu impiedica procedura de retragere, atata timp cat v-ati inteles in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare 50% din srl Luchian.C Luchian.C Buna ziua, Eu impreuna cu inca 1 asociat detinem un SRL. As dori sa renunt la cele 50% din firma/sa ma retrag. De ce acte am nevoie si ce trebuie sa fac eu ... (vezi toată discuția)
Retragere asociati din srl nicoletaburuiana nicoletaburuiana am urmatoarea problema: exista 3 asociati, 2 vor sa plece din firma si sa ia cu ei cota-parte din mijloacele fixe ale firmei, cedand in schimb partile sociale ... (vezi toată discuția)