avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Radierea unei mentiuni la Registrul Comertului atrage ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Radierea unei mentiuni la Registrul Comertului atrage automat radierea mentiunilor subsecvente?

Buna ziua,

Am obtinut cu hotarare definitiva si irevocabila anularea unor hotarari AGA din anul 2000, prin care in mod ilegal a fost modificat sistemul de vot (s-a trecut de la sistemul 1 actiune = 1 vot la sistemul 1 actionar = 1 vot) si unul dintre actionari a fost inlaturat din societate, inclusiv din pozitia de Presedinte al Consiliului de Administratie.

Intre timp au avut loc mai multe majorari de capital, s-au emis in cateva randuri actiuni noi, iar actionarii s-au modificat si acestia. Clientul doreste anularea tuturor actelor si mentiunilor subsecvente si repunerea in situatia anterioara conform art. 25 din Legea 26/1990.

Intrebarile mele sunt:

1) mai este acest lucru posibil dupa atatia ani? In jurisprudenta n-am gasit cazuri in care o astfel de cerere sa se respinga in ultima instanta, dar cele pe care le-am gasit se refereau la anularea unor mentiuni avand la baza acte nu mai vechi de 3-4 ani.

2) putem obtine anularea actelor subsecvente printr-o singura actiune referitoare la toate, sau trebuie sa atacam pe fiecare in parte cu actiune separata?

Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
mihai-alexandru.badea, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:13, 4 Decembrie 2011
Desi acesta hotarare a fost comunicata Registrului Comertului, eu zic sa o depuneti si dumneavoastra sa opereze modificarile respective. Daca opereaza aceste modificari are sa le dea programul informatic ,, peste cap". In functie de operatiunea registrului actionati in consecinta.
In materie de inregistrari in registrul comertului nu functioneaza principiul subsecventei actului juridic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea unei mentiuni la registrul comertului atrage automat radierea mentiunilor subsecvente? mihai-alexandru.badea mihai-alexandru.badea Buna ziua, Am obtinut cu hotarare definitiva si irevocabila anularea unor hotarari AGA din anul 2000, prin care in mod ilegal a fost modificat sistemul de ... (vezi toată discuția)
Care sunt drepturile si obligatiile partenerului minoritar si majoritar functie de % detinute? Marius123 Marius123 As dori sa stiu daca legislatia prevede o scala de drepturi (ma refer la luarea deciziei in AGA, in capacitatea de a bloca anumite decizii luate de actionarul ... (vezi toată discuția)
Hotarari aga raluca29tim raluca29tim hotararile aga se aplica din momentul adoptarii lor sau din momentul publicarii in Monitorul Oficial ? multumesc (vezi toată discuția)