Am obtinut cu hotarare definitiva si irevocabila anularea unor hotarari AGA din anul 2000, prin care in mod ilegal a fost modificat sistemul de vot (s-a trecut de la sistemul 1 actiune = 1 vot la sistemul 1 actionar = 1 vot) si unul dintre actionari a fost inlaturat din societate, inclusiv din pozitia de Presedinte al Consiliului de Administratie.
Intre timp au avut loc mai multe majorari de capital, s-au emis in cateva randuri actiuni noi, iar actionarii s-au modificat si acestia. Clientul doreste anularea tuturor actelor si mentiunilor subsecvente si repunerea in situatia anterioara conform art. 25 din Legea 26/1990.
Intrebarile mele sunt:
1) mai este acest lucru posibil dupa atatia ani? In jurisprudenta n-am gasit cazuri in care o astfel de cerere sa se respinga in ultima instanta, dar cele pe care le-am gasit se refereau la anularea unor mentiuni avand la baza acte nu mai vechi de 3-4 ani.
2) putem obtine anularea actelor subsecvente printr-o singura actiune referitoare la toate, sau trebuie sa atacam pe fiecare in parte cu actiune separata?
Desi acesta hotarare a fost comunicata Registrului Comertului, eu zic sa o depuneti si dumneavoastra sa opereze modificarile respective. Daca opereaza aceste modificari are sa le dea programul informatic ,, peste cap". In functie de operatiunea registrului actionati in consecinta.