avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Radierea unei mentiuni la Registrul Comertului atrage ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Radierea unei mentiuni la Registrul Comertului atrage automat radierea mentiunilor subsecvente?

Buna ziua,

Am obtinut cu hotarare definitiva si irevocabila anularea unor hotarari AGA din anul 2000, prin care in mod ilegal a fost modificat sistemul de vot (s-a trecut de la sistemul 1 actiune = 1 vot la sistemul 1 actionar = 1 vot) si unul dintre actionari a fost inlaturat din societate, inclusiv din pozitia de Presedinte al Consiliului de Administratie.

Intre timp au avut loc mai multe majorari de capital, s-au emis in cateva randuri actiuni noi, iar actionarii s-au modificat si acestia. Clientul doreste anularea tuturor actelor si mentiunilor subsecvente si repunerea in situatia anterioara conform art. 25 din Legea 26/1990.

Intrebarile mele sunt:

1) mai este acest lucru posibil dupa atatia ani? In jurisprudenta n-am gasit cazuri in care o astfel de cerere sa se respinga in ultima instanta, dar cele pe care le-am gasit se refereau la anularea unor mentiuni avand la baza acte nu mai vechi de 3-4 ani.

2) putem obtine anularea actelor subsecvente printr-o singura actiune referitoare la toate, sau trebuie sa atacam pe fiecare in parte cu actiune separata?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 12:43, 2 Decembrie 2011
Raspunsul la intrebarea dumneavoastra este foarte complex in sensul ca aici ar trebui sa incepem sa dezbatem principii de drept iar rezultatul final e greu de apreciat.
In opinia mea conform CPC dreptul dumneavoastra la actiune s-a prescris, daca au trecut mai mult de trei ani. Dar este doar opinia mea si avand in vedere ca ati obtinut o hotarare irevocabila si definitiva, care anuleaza un act din vechime, atunci cursul normal al lucrurilor ar fi sa se poata anula toate actele ce deriva din acel act. e complicat. Imi doresc sa aflu si eu raspunsul la intrebarea dumneavoastra.
Fiecare mentiune va trebui atacata in parte. Pricipiul subsecventei in materie de inregistrari in registrul comertului nu este functionabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea unei mentiuni la registrul comertului atrage automat radierea mentiunilor subsecvente? mihai-alexandru.badea mihai-alexandru.badea Buna ziua, Am obtinut cu hotarare definitiva si irevocabila anularea unor hotarari AGA din anul 2000, prin care in mod ilegal a fost modificat sistemul de ... (vezi toată discuția)
Anulare act anulare tranzactie Isabela30 Isabela30 Unchiul si cu tatal meu in urma cu doi ani au facut un partaj succesoral al unor terenuri .in urma partajului s.a efectuat tranzactia ambii fiind deacord cu ... (vezi toată discuția)
Reprezentare actionar de catre neactionari diana22 diana22 in prezent lsc permite actionarului sa fie reprezentat in aga si de catre neactionari. daca prin actul constitutiv se interzice acest lucru, si s-a dat o ... (vezi toată discuția)