avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Debitori prescrisi
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Debitori prescrisi

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema: avem un client care trebuia sa achite datoria catre noi in 2006. Stiu ca datoria s-a prescris, am facut o actiune in constatare la judecatoria de care apartine, actiune in care ceream sa mi se recunoasca faptul ca datoria s-a prescris pentru a putea recupera T.V.A.-ul. Intre timp, am fost O.R.C. si am aflat ca firma acestui client a fost radiata in iulie 2011. Instanta mi-a repins cererea pe motiv ca am deschis actiune impotriva unei societati care nu are capacitate civila.
Intrebarea mea este: pot sa fac ceva pentru a recupera T.V.A-ul si a putea scoate firma respectiva din contabilitate?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: simi82 , utilizator 14:29, 8 Februarie 2012
aveti nevoie de dovada radierii respectivei firme - solicitati dovada constatatoare de la Reg Com.
Am acea dovada, dar ce fac mai departe?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma radiata - ce se intampla cu cei care au datorii catre ea? buburuza23 buburuza23 Buna seara, O firma a fost radiata in 2008. In 2010 Tribunalul a dat o sentinta definitiva impotriva unui fost angajat al acestei firme, acuzat de ... (vezi toată discuția)
Trecerea obligatiei fiscale neachitate (datoriei) de pe cif pe cnp. catalin1088 catalin1088 Buna ziua!Am avut o Intreprindere individuală și am fost nevoit să radiez de la ORC firma ,deoarece magazinul deschis nu era rentabil ,cheltuielile cu ... (vezi toată discuția)
Se poate inchide un s,r,l, cu datorii la fisc? valyyyy valyyyy poate sa mi sp cineva cat costa inchiderea unei societati cu datori la stat si ce obligatie ai ca si termen de plata la stat ... (vezi toată discuția)