avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contractul de munca

Este normal ca, contractul de munca sa fie modificat ,din norma itreaga in sfert de norma fara sa fie instiintat angaatul s-au sa semneze vreun act aditional la vechiul contract?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 14 Ianuarie 2012
Nu se poate deoarece acest lucru presupune acordul partilor, trebuie intocmit un act aditional la contrctul de munca
codul muncii Art. 41. - (1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
Art. 17 (1) C.mun. : Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.
.....

art.19 c.mun.
În situaţia în care angajatorul nu îşi execută obligaţia de informare prevăzută la art. 17 şi 18, persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, are dreptul să sesizeze, în termen de 30 de zile de la data neîndeplinirii acestei obligaţii, instanţa judecătorească competentă şi să solicite despăgubiri corespunzătoare prejudiciului pe care l-a suferit ca urmare a neexecutării de către angajator a obligaţiei de informare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul sa refuz mutarea pe un alt post? ankalupu ankalupu daca angajatorul decide sa ma mute pe alt department decat cel pentru care am fost angajat, cu alt orar, si eu nu sunt de accord pot refuza? daca refuz ... (vezi toată discuția)
Contract determinat pe 3 luni se poate prelungi prin act aditional claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Am un contract determinat pe 3 luni iar de la resurse umane mi-au spus ca imi vor prelungi contractul care imi expira prin act aditional Este valabil prin act ... (vezi toată discuția)
Cum se face trecerea de la cim pe durată determinată la cim pe durată nedeterminată? Ioriana Ioriana Cand trec salariatul de pe determinata pe nedeterminata inainte de ai face actul aditional la contractul individual de munca ii fac o decizie prin care ii ... (vezi toată discuția)