daca angajatorul decide sa ma mute pe alt department decat cel pentru care am fost angajat, cu alt orar, si eu nu sunt de accord pot refuza? daca refuz schimbarea ;la alt department, alta pozitie in firma angajatorul ma poate concedia?
in cazul in care sunt mutat pe alt post treebuie sa se faca o serie de acte pe care sa le semnez sau angajatorul imi spune de maine trebuie sa faci aia si eu trebuie sa ma resemnez.
Art.41 din codul muncii dispune :
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
...
b) locul muncii;
...
Prin urmare, regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor. Prin exceptie, este posibila modificarea unilaterala numai in cazurile si conditiile expres prevazute de lege. în toate cazurile în care este posibilă modificarea unilaterală a contractului de muncă, aceasta este însă temporară.
Daca sunteti de acord cu mutarea, atunci va trebui incheiat un act aditional la c.i.m.
Anterior modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa salariatul cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le modifice in c.i.m.
Art. 19 C.mun.
În situaţia în care angajatorul nu îşi execută obligaţia de informare prevăzută la art. 17 şi 18, persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, are dreptul să sesizeze, în termen de 30 de zile de la data neîndeplinirii acestei obligaţii, instanţa judecătorească competentă şi să solicite despăgubiri corespunzătoare prejudiciului pe care l-a suferit ca urmare a neexecutării de către angajator a obligaţiei de informare.
Restructurari
carmen gusa
buna ziua!sunt o angajata intr-un supermarket unde s au facut disponibilizari in vreo trei etape.In urma restructurarii facute am ramas o treime din nr total ... (vezi toată discuția)
Mutare proiect
beyond
Buna ziua,
Activez in momentul de fata la un call center in functia de sef tura.
Mi s-a spus ca fie imi dau demisia fie voi fi inapoiat in functia de ... (vezi toată discuția)