avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mutare proiect
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mutare proiect

Buna ziua,

Activez in momentul de fata la un call center in functia de sef tura.
Mi s-a spus ca fie imi dau demisia fie voi fi inapoiat in functia de operator, pe alt proiect si implicit micsorarea salariului.

Mie personal mi se pare extrem de abuziv.Este legal acest proces ?
Daca nu, unde trebuie sa ma adresez si cu ce acte ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:21, 28 Aprilie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Modificarea salariului si a functiei nu se poate face decat prin acordul partilor (art.41 alin.1 si 3 C.mun.).

Angajatorul poate decide unilateral modificarea temporara a locului şi felului muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de Codul Muncii (art.48).

Decizia unilaterala de modificare a clauzelor c.i.m. poate fi contestata in instanta in termen de 45 de zile de la data luarii la cunostinta de masura luata.
Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu.
Sa inteleg ca schimbare functiei si a salariului nu se pot face fara acordul meu, doar mutarea de pe proiect ?
acest răspuns util
Asa este , modiifcare functiei si salariului nu se pot face decat cu acordul dvs .. insa mutarea de pe un proiect sau altul este posibila fara acordul dvs ... consider ca angajatorul este cel care decide pe ce proiect veti lucra ... insa, in practica, am intalnit si astfel de situatii pentru care s-au incheiat acte aditionale la c.i.m. ..
In concluzie cum as putea proceda ? Solicit o informare oficiala, in baza careia sa fac plangerea respectiva ? Momentan am fost informat verbal si as dori sa stiu cum procedez.
Nu doresc nici schimbarea functiei nici a salariului.
acest răspuns util
Art. 17 C.mun.:
(1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.
....

Art. 19 C.mun.
În situaţia în care angajatorul nu îşi execută obligaţia de informare prevăzută la art. 17 şi 18, persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, are dreptul să sesizeze, în termen de 30 de zile de la data neîndeplinirii acestei obligaţii, instanţa judecătorească competentă şi să solicite despăgubiri corespunzătoare prejudiciului pe care l-a suferit ca urmare a neexecutării de către angajator a obligaţiei de informare.

Neîndeplinirea în termen a obligaţiei de informare da dreptul salariatului sa fie despagubit, dar numai în masura în care dovedeşte ca a suferit un prejudiciu din pricina faptului ca n-a fost informat.
Din punctul de vedere al naturii juridice, termenul de 30 de zile este un termen de decadere, avand efectul stingerii dreptului de a sesiza instanţa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul sa refuz mutarea pe un alt post? ankalupu ankalupu daca angajatorul decide sa ma mute pe alt department decat cel pentru care am fost angajat, cu alt orar, si eu nu sunt de accord pot refuza? daca refuz ... (vezi toată discuția)
Se pot diminua salariile fara a fi consultata? Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Buna ziua! Stiam ca orice modificare de salariu se facea in urma unei negocieri ,a semnarii unui act aditional ,in semnarea unei decizii. Va rog ,in ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca holbanmarianaclaudia@yahoo.com holbanmarianaclaudia@yahoo.com Este normal ca, contractul de munca sa fie modificat ,din norma itreaga in sfert de norma fara sa fie instiintat angaatul s-au sa semneze vreun act aditional ... (vezi toată discuția)