avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Factura energie....
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Factura energie....

Buna ziua,
Am o intreprindere individuala cu obiect de activitate debitare busteni, iar factura la energie vine pe numele altei firme, folosind acelasi contor. intrebarea mea este daca pot sa inregistrez chitanta cu plata respectivei facturi in RJIP al II???daca nu se poate spuneti-mi va rog daca stiti cum se procedeaza??multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MonicaMII , utilizator 16:21, 13 Ianuarie 2012
Din ce document reiese obligatia dvs.de plata a energiei?Din cate inteleg datorita faptului ca factura este emisa pe numele altei firme,inteleg ca obligatia de plata revine acelei firme.
da e asa cu ziceti dvs, obligatia de plata revine acelei firme, factura venind pe numele acelei firme(insa contribuie si II-ul la plata facturii, consumand cea mai multa energie). de aici si intrebare: daca as putea trece aceasta cheltuiala in RJIP, avand in vedere ca vine pe alta firma????din cate am auzit nu se poate...dar totusi vreau parerea unui specialist.sper ca m-am facut inteleasa!
Eu am inteles ce ati intrebat.Va intrebam daca in vreun fel aveti obligatia de plata a acestei utilitati-contract decomodat,inchiriere etc..
Nu, nu am vreun astfel de contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari despre infiintarea unui magazin cosminsandu cosminsandu Buna ziua, am inceput demersurile in deschiderea unui magazin alimentar in curtea bunicii mele de la tara. SRL-ul l-am facut, dupa care m-am apucat de ... (vezi toată discuția)
I.i. contabilitate in partida simpla IOANBRADEA IOANBRADEA BUNA ZIUA! Am si eu cateva intrebari, daca ma puteti ajuta va sunt recunoscator. 1.Cand se trec platile in RJIP,cand se achizitioneaza marfa si se intocmeste ... (vezi toată discuția)
Bransament electric ady09 ady09 buna ziua, va rog o informatie in cazul in care socrul meu detine un spatiu, am facut bransamentul electri pe numele lui persoana fizica cum pot ca factura de ... (vezi toată discuția)