Am cumparat un apartament de la firma unde lucram inainte(acum 5 ani aproximativ) cu plata in rate. Singura obiectie care este trecuta este cea de privilegiul vanzatorului pe care il are firma pana la achitarea tuturor ratelor(in rest eu sunt propietarul intregului bun). Intre timp am plecat de la firma, si platesc ratele de la distanta prin virament bancar. Ma intereseaza ce se intampla daca intre timp firma da faliment ? Se poate lega si de acel contract ?
VA MULTUMESC !
Falimentul firmei nu poate afecta dreptul dumneavoastră de proprietate. Acel privilegiu conferă vînzătorului dreptul de a urmări bunul şi de a fi plătit cu prioritate, în situaţia în care nu vă achitaţi ratele.
Dacă firma şi-ar fi rezervat dreptul de proprietate pînă la plata integrală a preţului, era altceva. Menţiunea cu privire la privilegiu mă face însă să cred că, prin contract, dreptul de proprietate v-a fost transmis la data încheierii contractului.
Verificaţi, totuşi, dacă nu există o clauză de rezervă a proprietăţii.
Va multumesc !
In contract scrie "Transmisia proprietatii, a posesiei si a folosintei are loc la data autetificarii prezentului inscris fara indeplinirea unei formalitati"
Buna ziua.
Am cumparat un apartament de la firma acum aproximativ 8 luni exact ca in cazul de mai sus.Diferenta este ca plata ratelor se face direct prin banca in contul firmei.Asa a fost stipulat in contract la modalitatea de plata.Pana acum am achitat jumatate din suma urmand ca pana in luna mai a anului care vine sa termin de achitat toata suma.
Problema este ca acel cont al firmei care a fost stipulat in contract a fost inchis intre timp.Intrebarea mea este daca pot sa platesc firmei restul sumei cash cu declaratie la notar.Trebuie adusa vreo modificare contractului initial?
Va multumesc!
notificati firma respectiva prin intermediul unui notar /avocat sa va comunice un nr de cont in care sa virati sumele de bani , cu titlu de rate , conform contr . nr...., etc .
Va multumesc pentru raspunsul dvs.
Am luat deja legatura cu ei si mi-au comunicat ca au unele probleme cu banca,banuiala mea este ca fiscul le-a blocat conturile.Nu cred ca imi vor comunica un alt numar de cont daca au astfel de probleme.Vor sa le achit diferenta cash direct la notar iar dovada platii sa se faca printr-o declaratie.Ce pot sa fac in acest caz? Stima!