avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contractul de vanzare/cumparare cu uzufruct viager
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contractul de vanzare/cumparare cu uzufruct viager

Daca parintii mei mi-au facut contract de v/c cu clauza de uzufruct viager si ulterior tatal a murit mai trebuie facuta succesiunea pt.apartament? Eu sunt proprietar sau doar mama? trebuie sa fac un contract de comodat pt.apartament sa ma fac PFA si femeile alea de la registrul comertului m-au zapacit de tot. nu le este nici lor clar. Cand vor sa trec la comodant pe mine, cand pe mama si pe mine, cand doar pe ea si succesiunea???????
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 16:05, 13 Ianuarie 2012
Care succesiune? Din moment ce parintii v-au vandut dv apartamentul ar fi trebuit sa-l intabulati pe numele dv si parintii ar fi fost inscrisi in CF cu drept de uzufruct viager. La acest moment a ramas numai mama dv cu acest drept – si ar trebui sa mergeti la CF cu certificatul de deces al tatalui pentru a se opera modificarea intervenita (veti face o cerere in acest sens)
E necesar consimtamantul dansei, dat in fatza notarului, pentru a putea sa inregistrati apartamentul ca sediu PFA. E nevoie de consimtamant deoarece mama dv – care are drept de uzufruct – nu e obligatoriu sa fie de acord - are drept de folosinta asupra apartamentului.
Dv sunteti proprietar si mama are dreptul de a locui acolo toata viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare donatie PetruMihai PetruMihai Hristos a inviat! Urmaresc de mult timp acest forum cu mare placere si interes. Este prima data cand propun spre dezbatere o problema ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager bmf_edy bmf_edy Buna.As avea si eu o intrebare lega de acest uzufruct viager.In urma cu 12 ani apartamentul parintiilor mei a fost trecut pe numele meu si au fost trecuti ca ... (vezi toată discuția)
Implicatiile uzufructului viager dariad dariad Eu si fratele meu avem certificat de mostenitor cu partaj succesoral. Conform acestuia, el detine un apartament mostenit, pentru care eu am drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)