Buna.As avea si eu o intrebare lega de acest uzufruct viager.In urma cu 12 ani apartamentul parintiilor mei a fost trecut pe numele meu si au fost trecuti ca beneficiari ai uzufructului.Anul trecut tatal meu a murit si am ramas doar cu mama mea...dupa lege normal imi revenea 75% din partea tatalui meu.Fiind eu proprietarul apartamentului si mama mea in viata exista o posibilitate sa primesc partea tatalui meu?sau exista posibilitatea de a scapa de mama mea?am avut niste altercatzii urate si acuma am auns sa stau in chirie...sper sa ma puteti ajuta si pe mine.multumesc anticipat.
In acest moment sunteti un nud proprietar, adica, proprietar pe hirtie pentru 100% din apartament.
Este posibil ca in acel contract de vinzare cumparare sa mai fie inserate si alte drepturi sau obligatii pe care nu le-ati mentionat?
Indiferent ce altercatii ati avut cu mama dvs de un lucru sa fiti sigur :nu puteti folosi acel apartament atata vreme cat mama are uzufructul viager! Imediat dupa decesul dansei veti deveni proprietar de fapt si de drept!
...eu inteleg ca ambii parinti au avut uz viager si cum unul dintre ei a murit nudul proprietar si-a consolidat dreptul pt partea tatalui avand obligatia sa respecte uz viag al mamei ...insa acum ambii au dreptul sa foloseasca bunul...stingerea uz viag al tatalui nu profita mamei ci nudului proprietar...
Uzufruct viager
lore23
Buna.As avea si eu o intrebare.acum cativa ani,mama mea a cumparat un apartament ,in care suntem trecuti ca si cumparatori eu si sora mea (minora) si ea are ... (vezi toată discuția)