avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... penalitatile pot depasi valoarea debitului
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

penalitatile pot depasi valoarea debitului

Buna ziua
Am contract de formulat si asa vrea sa inserez o clauza penala cu privire la penalitati. de asemenea as vrea sa inserez in acest contract o clauza de genul ca penalitatile pot depasi valoarea debitului.
As fi vrut sa stiu daca s-a modificat legea in acest sens si daca da care sunt prevederile legale

cu multumiri anitcipate
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
Alina Alina, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: arrara , utilizator 13:45, 17 Ianuarie 2012
Puteti insera aceasta clauza, nu va opreste nimeni. Atata timp cat partile convin si nu este contrar ordinii de drept ....
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Da se poate sa inserati o astfel de clauza, intrucat reprezinta acordul partilor. Legea la care faceti dumneavoastra referire a fost abrogata in 2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati de intarziere mai mari ca debitul roxana-fig roxana-fig Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva sentinte/decizii (nr/data, poate chiar si text) prin care instanta admite cererea de acordare de penalitati de ... (vezi toată discuția)
Penalitati aandrra aandrra in comercial, penalitatile pot fi mai mari ca debitul? parca exista o ordonanta care interzoce inserarea unor asemenea clauze in contracte.. ma poate cineva ... (vezi toată discuția)
Penalizari conform contractului Andrei T Andrei T stiu ca penalitatile nu pot fi mai mari decat debitul in sine, decat daca este prevazut in contract contrariul. am o clauza la contract care spune ca daca nu ... (vezi toată discuția)