avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imputarea rezervei sotului supravietuitor se face ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imputarea rezervei sotului supravietuitor se face exclusiv asupra cotitatii disponibile ?

Buna ziua,
Tocmai ce citeam despre rezerva succesorala si am dat peste o problema - Rezerva succesorala a sotului supravietuitor se va imputa asupra cotitatii disponibile a mostenirii sau asupra rezervei succesorale a celorlalti mostenitori rezervatari ?
Am citit diferite opinii una ar fi ca rezerva se va imputa exclusiv asupra cotitatii disponibile, alta ca se va imputa asupra intregii mosteniri a defunctului ca un intreg. :hm:
Cine ma poate lamuri si pe mine va rog. :">

O zi buna sa aveti !

Alte discuții în legătură

Rezerva succesoralã PopMihai PopMihai După stabilirea rezervei soţului supraveţuitor, rezerva descendenţilor se va calcula din întreaga masă succesorală sau numai din partea rămasă după ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte o mostenire? corina30 corina30 ]Avand testament, la sase luni de la decesul proprietarului (tata) am facut o declaratie de acceptare a mostenirii. Acum, dupa 2 ani si jumatate ceilalti frati ... (vezi toată discuția)
Mostenire gadaleangrigore@yahoo.com gadaleangrigore@yahoo.com Scuze daca gresesc, Tatal meu a decedat, a fost recasatorit si i-a facut sotiei o donatie de 1/2 din casa, gradina casa este mostenita dela bunici mei adica ... (vezi toată discuția)