avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru CCC - al treilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru CCC - al treilea copil

Am cateva nelamuriri cu privire la noua lege de cic,respectiv cea aplicata din 01.01.2011.In prezent ma aflu in cic cu cel de-al doilea copil,nascut pe05.12.2010,deci m-am incadrat in vechea lege si beneficiez de 2ani.Primul copil a fost nascut pe 09.02.2009,deci am intrat dintr-un cic in celalalt.In acest an doresc sa dau nastere unui al treilea copil si as dori sa stiu cum se aplica noua lege in cazul meu si cum se reflecta acest fapt la locul de munca?Mai am dreptul la aceeasi indemnizatie?Locul de munca imi este asigurat?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:27, 13 Ianuarie 2012
1. Daca veti naste inainte de a implini al doilea copil 2 ani veti trece din CCC2 in CCC3 cu aceeasi indemnizatie.
2. Inainte de a se termina CCC2 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii CIM pentru a intra in CCC3 si atasati si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al treilea copil.
3. Acelasi lucru faceti si la Primarie unde ati depus actele pentru CCC1 si CCC2.
4. - Locul de munca nu este asigurat si nici o lege nu prevede asa ceva.
- Codul muncii spune insa ca pe perioada CCC angajatorul nu va poate concedia decat daca este in faliment sau reorganizare judiciara stabilite astfel prin hotarare judecatoreasca.
- Dar concedierea in timpul CCC nu va afecteaza la a beneficia in continuare de indemnizatie pentru CCC pana se termina acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare indemnizatie pentru al doilea copil Luiza80 Luiza80 Buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti ce acte trebuie sa depun pentru a primii indemnizatia pentru al doilea copil, primul copil implineste 2 ani pe 3 ... (vezi toată discuția)
Din ccc 1 in ccc2 penesmaria penesmaria Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cand trebuie suspendat contractul de munca in conditiile in care: - primul copil este nascut pe 13 decembrie 2012 - al ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru cresterea celui de al doilea copilul Clauditza8686 Clauditza8686 Buna ziua! Am si eu o intrebare si va rog sa imi spuneti un raspuns ca sa stiu si eu. Eu sunt in concediu pentru cresterea copilului, am nascut primul copil ... (vezi toată discuția)