avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contraventie gresit completat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contraventie gresit completat

Buna seara. Socrul meu conduce o masina care este pe numele nostru si este un cetatean care respecta legea la sange, ca sa ma exprim asa.
Necazul este ca a platit rovigneta dar am primit acasa amenda cum ca masina a circulat pe un DN fara aceasta. Dupa ce am verificat am constatat ca, desi seria sasiului este corecta, cel care a completat a scris la numarul masinii in loc de SFH, SFR, deci o litera gresita pe care, mai mult ca sigur ca socrul meu, care isi cumpara intodeauna de la aceiasi benzinarie rovigneta, nu a verificat cu prea mare atentie. Ni s-a spus de la CNADR ca asta-i legea, ca sa platim, si daca vrem sa contestam sa ne angajam avocat sa mergem in instanta... Ce ma sfatuiti, in afara de faptul ca voi face o campanie media de cea mai mare anvergura, voi impanzii Internetul cu aceasta bataie de joc? Adica nu pot prezenta pur si simplu chitanta sa se faca o constatare ca aceasta este gresita (nu exista banuiesc doua masini cu aceiasi serie de sasiu si numar de inmatriculare diferit). Va rog din suflet un sfat. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: roberth , utilizator 14:02, 15 Ianuarie 2012
Singura cale este instanţa de judecată.dacă mai sunteţi în termenul de 15 zile de la comunicare depuneri plângere la judecatoria pe raza căreia a fost săvârşită faptă depuneri chitanţa de plată şi vă asigur că aveţi toate şansele.
Va multumesc din suflet pentru raspunsul extrem de rapid! Doresc inca o precizare: judecatoria la care depun contestatia este judecatoria sectorului 6 daca agentul constatator este din Bucuresti sectorul 6 sau la Draganesti Vlasca, jud Teleorman, sau la Alexandria, pentru ca formularea, mie ca necunoscator al terminologiei judiciare, nu imi spune nimic. Multumesc anticipat.
Post scriptum: am cerut dela SC MOL Romanania Petroleuum Products lamuriri, si va voi detalia in urmatorul post.

~~~~~

In enuntul initial s-a strecurat o eroare... sau mai multe. Eu am mici probleme cardiace si sotia care stia de aceasta problema abia acum mi-a dat datele integral sau... nu conteaza.
Deci situatia clara este: socrul meu cumpara rovigneta, fiind pensionar, pentru 5 zile in caz de nevoie. Penultima rovigneta este cea care a fost gresita, dar, la ultimele doua NU este INSCRISA PE CHiTANTA SERIA SASIULUI. S-a schimbat legea cumva?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Legea nu s-a schimbat si de baza este seria de sasiu dar aceasta nu apare pe fotografia facuta de punctul de verificare al CNADNR. In cazul contestatiei aveti toate sansele sa castigati. La nevoie puteti folosi ajutorul unui avocat care sa va apere drepturile si sa va reprezinte in relatia cu CNADNR SAU in instanta.
Deci: pe chitanta cu pricina NU este trecuta seria sasiu. Am detaliat mai sus. Greseala este la numar, in loc de xx-SFH scrie xx-SFR. Sunt mai multe rovignete, cumparate de la acelasi MOL (benzinarie) cu numarul xx-SFH.

In alta ordine de idei: Am gasit acesta amenda in cutia de scrisori, nu este predata prin posta si acolo scrie ca exista un martor (probabil la introducerea in cutia de scrisori- un anume P[Editat] C.) Noi am gasit acum cateva zile (sotia). Ea, amenda zice ca a fost predata in data de 4 Ianuarie, noi am gasit-o in data de 7 Ianuarie, deci imposibil sa platesti macar minimul!

Dumneavoastra ce ati face? Oameni buni, aceasta rovigneta a fost platita si probabil, socrul meu este unul dintre cei mai buni si corecti contribuabili din toate timpurile, fara exagerare. Socrii mei sunt pensionari pe niste pensii calculate de "guvernul care este". Nu avem bani nici noi nici ei sa platim atata amar de bani (apropos, nici nu inteleg cat este amenda: scria 125RON in 48 de ore... acum cat este?) Cum pot demonstra ca nu mi s-a predat amenda la timp? noi nu am semnat nicaieri. Nu avem bani sa ajungem la Alexandria sau unde mama lui proces verbal este judecatoria pentru Draganesti Vasca... voi ce ati face?

Am facut cheta pe la toate neamurile si ne apropiem de suma de 400RON. O sa platim dar vreau sa fac ceva sa luam banii inapoi. Nu este omeneste sa amendezi niste pensionari pentru o greseala a unui inconstient de la o benzinarie care se apara spunand ca daca a semnat, aia e!

Va rog cititi enuntul atent inainte de a da un raspuns pentru care oricum va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta, intrebari si eventuale cai de atac CristianMandoiu CristianMandoiu Buna ziua, am si eu o mica nelamurire si nu stiu cat e de ok. Am achizitionat in urma cu fix un an o masina. Masina avea rovinieta valabila pana in ... (vezi toată discuția)
Rovinieta platita fara eliberare de bon fiscal betyszasz betyszasz in data de 17.04. 2015 , am intrat la benzinaria Mol sa cumpar rovineta. Niciodata nu am cumparat pana in momentul respectiv. Am spus casierului ca doresc pe ... (vezi toată discuția)
Vinietă pentru ungaria nerecunoscuta de aparat c.nicola c.nicola Am procurat o vinietă pentru Ungaria de la o benzinărie din Romania in luna decembrie 2017 .In februarie 2017 am primit o amendă de 85 de euro pe motiv că ... (vezi toată discuția)